Lill-Sam 5 månader

 
Tiden rusar iväg alldeles för fort och består till största delen av de vardagsbestyr som följer med tre små barn. Vår underbare, härlige Sam har redan passerat 5 månader. En fantastisk nöjd, glad och stor (+9 kg fördelat på ca 70 cm) bebispojke som gillar att sova och äta och titta på sina syskon. Han bjuder gärna på ett glatt leende och skrattar högt om han får några pussar på halsen. För två månader sedan vände han sig från rygg till mage och har sedan dess försökt att ta sig framåt på golvet. Det har väl gått sisådär men nu lyckas han ibland förflytta sig i någon riktning. Han är dessutom väldigt snäll med sin mamma och sover på nätterna utöver en matstund under småtimmarna. För att citera Theo: "Vilken tur att just Sam kom till oss!". Även Liv pysslar och gullar gärna med lillebrorsan som hon alltid kallar för "Lill-Sam".
 
Storasyskonen har numera vant sig vid livet med bebis och de nya rutiner som följde med honom. Det innebär bl.a. mycket logistik med lämning och hämtning olika dagar och olika tider på förskolan och i förskoleklassen. Vi lyckas ändå lösa det väldigt bra de flesta dagarna. Sam har en ängels tålamod de gånger han får hänga med.
 
Denna och kommande vecka utbildar sig Matte i Turkiet vilket innebär ett mycket tyngre lass att dra här hemma för mig. Lyxigt nog har jag fått assistans av farmor Margareta och såväl mamman som de tre barnen får därmed en betydligt luftigare, och roligare, tillvaro. Liv behöver inte följa med till skolan varje dag och lämna Theo, Theo behöver inte följa med och hämta Liv tisdag, onsdag och torsdag och Sam slipper packas in i babyskydd och vagn flera gånger per dag. Och bus och mys med farmor gillas förstås av alla tre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0