Mammas dag


         

Mina små fina har uppvaktat mig med blommor idag och bjudit på smarrig blåbärstårta. Theo var noga med att mamma skulle få en blombukett på morsdag och valde vackra rosa rosor. 

För övrigt har vi haft en skön dag i solen. Gräset har fått första klippningen, några bärbuskar har fått gödsel och Theos gungställning är uppmonterad och provgungad. Nu blir det dusch och sen middag. På menyn står gårdagens grillrester.

Vi skickar förstås stora kramar och varma tankar till mamma/farmor Margareta och mamma/mormor Ingegerd idag!! 


Sommar

Sommaren är här, + 20! Fast just nu regnar det så vi har gått in. Bara en skur hoppas vi.

Förra veckan hade vi mormor och morfar på besök. Theo följde sedan med dem till Jonas och Sofia i Ö-vik och kollade in deras nyhus. För Theo var det första övernattningsresan utan mamma och pappa. Det gick hur bra som helst, ingen hemlängtan. Bara mamman som hade Theo-längtan...Jag, Matte och Liv anslöt på fredag och hade en mysig helg på Nyängetsvägen.

Jag och Liv har varit rejält förkylda i veckan så det har inte varit så mycket aktivitet här hemma. Nu är vi båda lite piggare. Helgen tänkte vi ägna åt tomt-jobb, grillning och kanske lite brännbollsyra.

Här är några bilder från förra helgen. I pallkragen som skymtar i bakgrunden har jag och Theo (med hjälp av mormor och morfar) sått morötter, plocksallad och ruccola. Theo håller utkik varje dag efter gröna blad.


                

                

Bustjej

        

        

Liv har fått fart under fötterna med gåstolen och nu börjar armarna nå lite överallt. Grejerna på vardagsrumsbordet lever farligt, och bordet också!

Jag och Liv har just promenerat med Theo till föris. Om en stund ska vi till fotografen. Vi fotade Theo hos samma fotograf när han var 7 månader, och nu är det Livs tur.

Röj i trädgården

     

Helgen har vi delvis ägnat åt att kapa, klippa och kratta sånt som växer på tomten. Roligt jobb tycker jag! Föredrar nästan röjandet framför odlandet. Men några salladsblad och morötter ska jag nog få att gro i en pallkrage. Det har jag lovat Theo som vill skörda morötter.

Valborgsmässoafton firade vi med familjen Lundquist. Först grillning på Törnskatevägen och sedan stor brasa och folkvimmel på universitetsområdet. Dessutom hoppborg, kaninklappning, fiskdamm och sockervadd som uppskattades av Theo. Liv sov sig igenom hela spektaklet i vagnen.

                    
                 Far och son kapar rönnved


                                    
                                   Theo, Sara och Liv firar Valborg

RSS 2.0