Magsjuka!

Theo hade en halvdålig helg och jag har haft en helusel vecka.

I fredags fick Theo feber som höll i sig till lördags kväll. Tempen visade 37,5. Inte så mycket till temperatur alltså men å andra sidan vet vi inte vad hans normala morgontemp är. Han var varm men inte särskilt allmänpåverkad, bara lite gosigare och mer stillsam än vanligt. På söndag var han bättre trodde vi, tills han kräktes upp hela sin lunch. I måndags morse när jag gick till jobbet var han iaf piggare.

Tyvärr så mådde inte jag så bra när jag kom hem från jobbet...Värsta magsjukan nånsin drabbade mig med all kraft och jag tog mig upp ur sängläge först igår kväll. Har ännu inte fått i mig så mycket mer än hälsofil och varma koppen så energin är obefintlig. Blir inge mer jobb för mig den här veckan. Det är tur ändå att barn verkar klara sånt här mycket bättre än vi vuxna.

På den positiva sidan kan nämnas att Theo tog sina första steg utan stöd i förra veckan. Nu gillar han också att köra sin "lära gå"-vagn och han går stadigt när man håller honom i ena handen. Enligt mina föräldrar gick jag på min ettårsdag. Theo har alltså bara några dar på sig att träna. Till helgen blir det kalas!


Alla Hjärtans Dag...


               

...var det igår. Att fota Theo med hans mjukishjärta vore väl gulligt tyckte jag. Theo var inte helt med på den idén som ni ser. Ska det vara så svårt - bara hålla hjärtat och sitta stilla? :) Fast kul hade vi båda två. Jag skrattade åt Theo och han skrattade för att jag skrattade.

I helg har vi  tittat skidskytte med farbror Anders och faster Nadia, tagit en långpromenad i vårsolen och socialiserat med morbror Jonas och moster Fia.

06.00 ringer klockan imorn - ny jobbvecka. Fast jag trivs riktigt bra med jobblivet just nu så jag ska inte klaga.

Gonatt!


Snöoväder

            '

Vi tog oss iväg på babysim imorse men efter det har vi bara kurat inomhus och tittat på snön som yr. Ganska mysigt det också. Fast i natt får det gärna sluta snöa, vi har så det räcker ett bra tag nu.

05.00

                     

I lördags fick Theo helt plötsligt för sig att han skulle stiga upp när väckaren visade 05.10. Så det vara bara att gå upp och leka. Men orken räckte inte så länge, redan 08.30 såg det ut så här. Mamma och son sovandes i soffan - en av oss är väl inte riktigt till sin fördel...

Fredag imorn...

...och nu längtar jag ju tokmycket till helgen så att jag får vara med Theo och Matte hela dagen! Fast min första jobbvecka har faktiskt varit riktigt bra för alla inblandade. På måndag morgon var det jobbigt att gå hemifrån när Theo bara ville vara hos sin mamma, men sen har jag njutit av att ostört få gräva ner mig i miljörättsliga klurigheter. Även om jag ringer hem minst en gång om dagen bara för att kolla läget :-)

Theo och Matte har också hittat egna rutiner här hemma och verkar ha det kul ihop. Idag stod golf på Iksu på schemat för dem och det hade tydligen gått utmärkt. Theo var snäll mot sin pappa och sussade 2,5 timme i vagnen inne i golfhallen! Mina arbetstider är än så länge väldigt tacksamma så jag har utan problem hunnit hem till middagstid varje dag. Håller tummarna för att det fortsätter att vara så. Efter maten busar och myser jag med Theo så mycket jag bara hinner innan han slocknar som ett litet ljus strax efter åtta. All tid med Theo är extra dyrbar nu. Skönt med helg och mer av den varan alltså!

                    
                                     
                      Theo äter riskaka...
                                                                                  
                                                                               ...och aprikospuré 

Från att ha varit minst sagt kräsen med maten så äter Theo nu det mesta som bjuds med god aptit. Spagetti Bolognese av märket Hipp är en favorit för tillfället. Fast gröna ärtor och majs är nästan det bästa!


11 månader

        

1:a februari och Theo fyller 11 månader. Dessutom min sista föräldralediga dag...usch och fy att få mindre tid med Theo men roligt att jobba och träffa kollegorna. Det känns lite både och alltså. Fast imorgon på morgonen kommer jag ju förstås bara vilja ligga kvar i sängen med resten av familjen.

Imorse var vi och simmade 09.00 i vanlig ordning. Det är egentligen lite tidigt för oss eftersom vi gillar att sova länge men idag vaknade Theo faktiskt av sig själv. Han fick träna på att dyka på egen hand, rotera från mage till rygg och simma med flytringar runt armarna. Mysigt som vanligt!  

Nu ska vi bara njuuuuta av resten av den här dagen!

Passar också på att gratulera Helena och Anders, som utökade familjen med en liten tjej igår kväll, och Emma, som blev storasyster! 


         
                          Bäst att fylla på vällingsäcken efter badet.

RSS 2.0