Ny vecka

Jag kom hem i fredags kväll efter en kursvecka i Malmö. Idag var det dags för Matte att hoppa på flyget till Malmö. Vi har mest gått om varandra den här månaden. På lördag är Matte tillbaka och då ska vi båda försöka att hålla oss hemma ett tag framöver.

Idag har jag och Theo hämtat farmor Margareta från bussen. Hon hjälper till att underhålla Theo några dagar när jag jobbar. Toppen med sällskap tycker både jag och Theo!

Nytt på ordfronten är "ush" (vilket betyder att mamma är på kurs) och "buss".


Tittut!


Tää-tää

Nu är både jag och Matte är tillbaka på Vargvägen igen. Matte efter fem dagar i Västerås (golftävling) och jag efter två dagar på Kronlunds kursgård i Vindeln (personaldagar). Theo har haft roligt med farmor under tiden. Det är skönt att ha familjen samlad. Tyvärr blir det inte långvarigt, jag åker på fiskalskurs till Malmö/Köpenhamn på måndag morgon och blir borta hela veckan. Kul med kurs men ändå inte...

Idag har jag och Theo haft en lång sovstund ihop mitt på dagen och lekt i solen med Jonas och Fia på eftermiddagen. Lugnt och skönt med andra ord.

Theo har hittat fler ord; acka (jacka), borta och tää-tää (hjärta). Dessutom är han väldigt artig och säger ta-ta (tack, tack) ganska ofta. 


                               Bus med Fia                         Mys med morbror


Kusiner

Vi har ju glömt att berätta att Theo har blivit kusin, för första gången! Välkommen till världen Linnea Yasmin!



Farmors och farfars vackra schersminer på Näset.

Bus-Theo är tillbaka

Nu är Theo sitt vanliga glada jag igen. Han sover bättre, äter bättre och är mycket mera nöjd med tillvaron. Skönt för Theo och för oss. Förra veckan var ganska lång, Theo var hemma från förskolan måndag-tisdag, han mådde inte bra och såg till att vi fick veta det. Gnället hade liksom inget slut. Därför är det så roligt att känna igen honom igen. Vår goa buskille!

I helgen har vi bara tagit det lugnt och gjort roliga saker med T för att kompensera den lite jobbiga veckan. Vi har äventyrsbadat, cyklat och lekt mycket utomhus. 

Theos ordförråd är inte så stort ännu men de ord han kan säga använder han flitigt och i många olika sammanhang; mamma, pappa, bä (fåret), vovov (hunden), där, brmm, brmm (bilen), nej och mmmmm (gott). Sen säger han förstås massor med andra ord också men inga som vi förstår.


                      

Sjukling

               

Första riktiga förskoleveckan är avklarad och det har gått galant. Theo är inte ledsen när vi lämnar honom (vinkar och pussas glatt) och enligt personalen är han glad och nöjd under dagen. Vi lämnar honom strax före åtta så att han får äta frukost på förskolan. Första dagen hämtade Matte honom kl. 13.00 men då fick han sitta och vänta en halvtimme på att Theo skulle vakna, så nu hämtar han honom vid 14.00 istället. Jag lämnar Theo när jag har möjlighet men det är alltid Matte som hämtar honom. Det är lite tråkigt tycker jag så på fredag tänkte jag sluta jobba vid två bara för att få vara den som hämtar. Vi verkar iaf ha hamnat på stans bästa förskola om ryktena talar sant. Det känns tryggt att förskolan har gott rykte och att Theo trivs så bra. Det gör det lättare att acceptera att han faktiskt är redo för förskolan. Min bebis!!

Jag hade storslagna planer för helgen med äventyrsbad och annat men tyvärr är Theo är inte riktigt kry så vi har bara hållit oss hemma. Febern slog till i torsdags kväll och han har fortfarande ca 39 grader. Nu funderar vi på om febern kan bero på att han fick en vaccinationsspruta för en vecka sedan. Tydligen kunde den orsaka en febertopp inom ca två veckor. Eller så är det bara nån förskolebasilusk. Igår smög vi oss iaf ut en liten stund. Bara för att få andas lite uteluft och byta miljö. Fast Theo orkade inte riktigt leka med grejerna i parken. Han ville bara gå runt och styra sin vagn. Igår kväll somnade han vid sju och med undantag för lite nattsuddande vid 01.00 så har han sovit gott till åtta. Det var Mattes tur att ta morgonpasset så han var nöjd. Igår morse däremot var det min tur att stiga upp och då bestämde Theo att han var pigg vid 03.30! Otur för mammis...

                 


RSS 2.0