Syskonkärlek

          

     
          

Syskonen imorse före påklädning och föris. "Jag vill krama Liv" hör vi ganska ofta från Theo. Och Liv skrattar gott när hon får storebrors uppmärksamhet. Inga tjuvnyp alls. De är så härliga med varandra!

Nu ska jag och Liv ta på oss regntåliga kläder och hämta brorsan.

Morgonstund

Jag och Liv är uppe med tuppen. Och snön vräker ner - igen. Grabbarna sover gott trots att Liv susar fram med gåstolen och ropar högt och glatt. Efter lunch ska Theo och jag på barnkalas hos Wilma och ikväll får jag lämna hemmet och gå på fest!

                                          
                                     Theo- pysselkungen!

Mamma, ingen pappa och två barn

Den senaste veckan har  jag, Theo och Liv varit på tre man hand. Matte jobbar i Skåne och kommer hem om ett par dagar. Det har gått oväntat bra att vara ensamstående, men inget att rekommendera i längden :-) Vi har varvat aktivitet på bortaplan (Leos lekland med Leia och Saga, BVC, lördagsmiddag hos Lundquistarna, biblioteket) med pyssel och mys hemma. Theo hade påsklov förra veckan men idag har han busat på föris igen. Jag och Liv har jobbat hemma med att planera badrummet som ska snyggas till. Nu har vi hämtat Theo och lekt ute en stund i stormväder med inslag av snö. Aprilväder gillas inte av mig!

                   

                  

Påskdagen

     

Idag har har vi pysslat ute hela dagen och njutit av solen. Till och med lunchen lagades och åts utomhus. Nu har vi kommit in för middag och bastu.
 
Krokusarna (tror jag?) överlevde förra söndagens snöfall och slår nog ut vilken dag som helst.

      

Glad Påsk

        

Äggmålning, ägglunch och äggletning har hunnits med under förmiddagen. Nu har vi har det gott i solen på altanen och väntar på hamburgare och andra godsaker från grillen. Glad påsk från Törnskatevägen!


                            

Grötlunch

                

                

Vi fortsätter med smakportionerna och Liv är väldigt entusiastisk. Havregröt är en favorit. Hon verkar, till skillnad från storebror, klara av mjölkpodukter.

Solen skiner och det är dags för dagens andra promenad (den första gick till föris). Nu ska vi gå och handla något att fylla påskäggen med.

Påskpyssel

Theo gillar att pyssla, och mamman också. Igår pysslade vi påskpynt att hänga i påskriset som ska införskaffas imorgon. Vi laddar för påskfirande hemmavid i år. Första gången jag firar påsk i Umeå faktiskt. Vi har inga särskilda planer för helgen mer än att äta påskägg, leka ute i solen (förhoppningsvis) och vara tillsammans.

   

Helgen

I lördags bjöd vi alla snälla flyttgubbar med familjer på inflyttningsfest. Mycket, mycket trevligt var det. Så trevligt att jag glömde att ta fram kameran. Björn och farfar anslöt till festen på lördag kväll och invigde gästrummet på väg mot Ryssland. I söndags hade vi middagsbesök från Stockholm - Anton och Marlene. Lika trevligt det. Mindre trevligt var all den snö som föll i söndags - 30 cm. Suck...

  
Liv är glad - nästan jämt!

RSS 2.0