Kojbygge

         
 
Theo har flera kojbyggen på gång just nu, både inne och ute. Här är en utekoja som han knåpat ihop av grenar från lönnen, några brädor och ett lakan.

Söndag

         
 
         
 
Skön söndag och finfin höstdag i solen. Äpplena har börjat trilla ned från trädet i veckan så idag tog vi ner dem. Något enstaka får hänga kvar ett tag på försök. Vi har också rensat bort lite sommarblomster och grönsaker och hela familjen har jobbat med veden. Liv hade en bra position i gungan och agerade arbetsledare.
 
I veckan har vi nämligen tagit ner en stor lönn i hörnet av tomten. Eller rättare; vi har låtit Roger från Umeå Trädfällning ta ner den på ett säkert sätt. Den var maffig men sned och vind och en riktig soltjuv. Nu försöker vi som bäst rensa ut veden ur riset. Platsen där lönnen stod ska så småningom få prydas av ett körsbärsträd.
 
     
Före                              Going down...                Efter
 
 
 Jobb med ved
 
 
 

Oväntat besök

      
 
 
      
 
Vi har inte skaffat katt. Även om Theo gärna skulle vilja. Det är söta grannkatten Saida som har hittat en skön plats att hänga på.
 
 

Outfit

 
 
 
Liv har klätt upp sig i mammas, eller pappas, fina gamla hängselbyxor. Kanske någon mor- eller farförälder minns vem byxorna har tillhört? Söt som socker är hon i alla fall!

Tittut

                  
Att få vara med brorsan är det bästa! Tittut är kul just nu, och att krypa runt i kojor som Theo bygger.

Finbesök

I förra veckan hade vi finbesök från norr; gammelfarfar Rune, gammelmormor Gun och morfar hälsade på några dagar. De fick ta sig en ordentlig titt på nyhuset som farfar och mormor var nyfikna på och vi hann visa dem lite av vårt Umeå. Theo bjöd på pizza i lekstugan och demonstrerade sina gungor och sin nya sparkcykel. Sparkcykeln lånade han ut till gammelfarfar som tyckte att det var en fantastiskt rolig grej. Som ni ser var det mycket häng runt "lekmattan" också där Liv trivs så bra och inte faller så hårt. Den har för tillfället tagit över soffbordets plats så att Liv kan ha gåträning runt soffan. Theo hade turen att få låna morfars Ipad och Angry Birds var spelet som gällde. Liv  ville förstås vara med och spela. Mycket trevligt besök! Och så äntligen är lekstugan färdig! Gammelfarfar och morfar hängde på dörren innan de reste vidare.
 



Mera lekstuga

     
Nu är den nästan, nästan färdig! Ovan syns en bild från igår. Idag har jag och Theo ägnat förmiddagen åt att möblera den. Jag ställde upp möblemanget på tröskeln och Theo placerade ut allt. Det blev fint och Theo är mycket nöjd. Inom någon dag ska en röd och fin dörr på plats också, den ligger i garaget på torkning.
 
Liv ställer sig upp sedan någon månad tillbaka och nu har hon även börjat gå runt lite med stöd. Några vurpor blir det, men för det mesta går det finfint.
 
 
 
 
 

RSS 2.0