Påskfirande

Vi bestämde oss till slut för att ta med Theo på hans första långresa och fira påsken i Gällivare. Bilresan tur och retur gick utmärkt och Theo uppförde sig exemplariskt. Under helgen har vi blivit ordentligt uppassade av Theos mormor och morfar med god mat och barnpassning. Även morbror Jonas och tant Fia bidrog med sina famnar och avlastade mig och Matte. Solen sken på oss hela helgen och vi hann med många promenader med barnvagnen mellan påskgodisätandet. Theo fick också tillfälle att träffa sin mormorsmor, morfarsmor, morfarsfar och en del andra släktingar och vänner. Sammanfattningsvis en härlig helg!

Nu är vi tillbaka i vardagen på Vargvägen. Igår och idag har vi haft långväga besök från Storuman i form av familjen Westman/Söderlund. Leia, 6 månader, charmade hela familjen och Theo delade glatt med sig av sitt ännu outnyttjade babygym.  Vi ser fram emot fler besök av Leia med föräldrar. 

Idag tog vi med Theo på hans första lunch på restaurang. Han sov sött i sin vagn nästan hela tiden och restaurangbesöket förlöpte väl. Det vågar vi nog göra om :-)

              
Mormor styr                Mormorsmor            Fyra generationer     Zzzzzzzzzzzzzzzzzzz
                                                                         Hannu

Hänt i helgen

I helgen har vi haft besök av Theos mormor och morfar. Jag och Matte uppskattade att få vuxet sällskap i vår bebistillvaro och Theo verkade också tycka om att det var lite mer livat hemma än vanligt. Det fanns ju så många fler famnar att mysa i! Mormor och morfar hade med sig massor med presenter från familj och vänner i Gällivare. Theo tackar så hemskt mycket för alla som tänkt på honom och välkomnat honom till världen!

                

Under helgen har vi klarat av det första badet i baljan sedan vi kom hemfrån BB. Det var blandade känslor från sonens sida. Inledningsvis verkade han lite fundersam över denna nya, konstiga aktivitet men trivdes sedan ganska bra i det varma vattnet. Fast att kliva upp från badet var bara förskräckligt kallt och otrevligt vilket resulterade i en riktigt ilsken liten kille. Han har humör vår son...Vi har även hunnit med en långpromenad i vårsolen med barnvagnen. Theo sover som en stock så länge det rullar.



För att stilla Theos sugbehov har vi införskaffat några olika typer av nappar men än så länge så uppskattar han inte någon av dem. Han får inte riktigt till nappsugartekniken och föredrar för tillfället att suga på sin egen hand eller mammas och pappas fingrar när han ska komma till ro. Han sover bra på natten och gillar även att sova länge på morgonen så familjen Ferry/Hannu kommer oftast inte ur sängen förrän efter klockan nio. Alltså ingen sömnbrist än så länge - härligt!

Två veckor med Theo

Idag fyller Theo två veckor. Det känns som att det var igår vi tog med honom hem från BB. Tiden går fort när man har roligt!

Vi firar med att visa några bilder från Theos två första veckor i livet. Håll till godo!


Här är han alldeles ny!                                                        


Att sova med pappa på soffan är ju bara så härligt


Redo för att gå ut och möta den norrländska vintern


Premiärtur med barnvagnen. Theo sov sig igenom hela promenaden.


Tack, tack!         

                                             
En ovanligt nöjd Theo på skötbordet. Skötbordet är annars inte hans favoritplats.


Theo provsitter babysittern första gången. Det gick bra i ca fem minuter, sen var det inte kul längre.


Hela familjen Ferry/Hannu i soffan.

Sammanfattningsvis två händelserika veckor även om vi tillbringat mesta tiden på hemmaplan. Vi har däremot haft en hel del trevliga besök av familj och vänner. Ni som ännu inte fått tillfälle att beundra vår skatt live är välkomna förbi på Vargvägen!
                                                                 

Första kontrollmätningen

Morfarsmor har gjort en stikketröjja åt mig!
                                     Morfarsmor har gjort en stikketröjja åt mig!!!


Dra på trissor! Vi har precis hemkommit från BVC efter att ha konstaterat att Theo verkar få i sig det han behöver, och en hel del mer...

Han vägde nu in på imponerande 4.670kg, dvs + 650 g från det att vi kom hem för en vecka sedan. Var tvungen att fråga distriktssköterskan om detta var normalt eller om vi skulle sätta honom på diet. Hon lugnade mig dock och tyckte det såg bra ut att han var stor i aptiten.

Han hade blivit en cm längre också, så nu är han 53 lång. Först mätte hon fel å fick det till 54.5 cm och då höll jag på att storkna. Nån måtta får det väl va!

Allting ser bra ut och navelstumpen har trillat bort. Nu väntar vi bara på att han ska börja prata och läsa, och det tror jag han borde fixa lagom till påsk.

Välkommen till min nya blogg!

Jag föddes lördagen den 1 mars 2008 på Umeå universitetssjukhus. Egentligen skulle jag ha anlänt redan den 15 februari, men bestämde mig för att stanna kvar i magen i ytterligare två veckor innan jag mötte världen. När jag väl tittade ut vägde jag 4145 gram och var 52 cm lång. Mamma Linda och pappa Mathias, som hade väntat sig en något mindre bebis, blev ganska förvånade över att de hade lyckats tillverka en sådan rejäl kille. Jag var väldigt rund och söt när jag kom och mamma och pappa tycker förstås att jag är det finaste som finns!!

På den här sidan bloggar mamma och pappa om vår familj och framför allt om MIG och mina öden och äventyr. De kommer också att lägga ut fina bilder på mig så att långväga släktningar och vänner kan följa min utveckling. 

Välkomna!!

RSS 2.0