Helgens aktiviteter

Helgen har varit lugn och skön men blåsig. Nästan storm idag kändes det som. Morbror Jonas har varit på besök i Umeå så jag och Theo har fått umgås med honom både igår och idag. Trevligt, trevligt! Idag har vi också babysimmat i vanlig ordning. Vi fick träna på dykreflexen genom att hälla vatten över Theos huvud samtidigt som jag sa "ett, två, tre, dyk!"  Nästa söndag ska han få prova på att dyka så det är bara att börja ladda för det. Kanske ska vi träna lite mer på dykreflexen hemma i badkaret tills dess.

Matte har alldeles just kommit in genom dörren efter en lyckad resa till Halmstad. Han fick med sig en niondeplats hem vilket är årets bästa placering på Sverigetouren. Bra jobbat! Men nu tror jag att klubborna får vila ett tag för de närmsta veckorna är Matte min och Theos på heltid.


                                                      Theo och hans favoritmorbror.


Sömn

Välling är ett mirakelmedel för Theos, och framför allt MIN, nattsömn. På en halv portion välling sover han betydligt längre än vanligt innan han vill äta. Flera nätter i rad har han vaknat först vid fyratiden för att äta. Om inte jag nattsuddar alltför länge så hinner jag alltså sova gott många timmar innan första matningen. Ska öka på vällingportionen ikväll tror jag...



                                               Eftermiddagslur


Konsten att krypa

Jag och Theo har haft besök av farmor Margareta några dagar. Theo och farmor har promenerat och lekt ihop vilket inneburit att jag fått lite tid över till annat. Jag har bland annat passat på att inhandla gardintyg och sätta om blommor - husligt värre :-)

Ikväll kom Theo på att det kan vara en idé att lyfta på rumpan när man ålar på golvet. Nu växlar han mellan att hasa sig framåt på magen och knäna. Det verkar som att han börjar greppa det här med att krypa så nu dröjer det nog inte länge innan vi får jaga lilleman runt hela lägenheten.

  

Vällingpremiär

Nu är jag och Theo ensamma hemma igen. Matte är i Halmstad och spelar säsongens sista tävling. Efter helgen blir det alltså mer tid för familjeliv. Som det ser ut just nu så kommer både jag och Matte att vara hemma med Theo ett tag framöver. Lyxigt värre för Theo att ha både mamma och pappa hemma som kan serva och leka

Igår var jag och Theo på öppna förskolan och lekte och fikade med mammor och andra barn i Theos ålder. Det var väldigt trevligt så det ska vi göra om. Idag har vi inte gjort nåt särskilt alls, bara umgåtts på tu man hand. Trevligt det också!

Theo har börjt bli ganska bra på att röra sig över golvet nu. Skulle inte vilja kalla det krypa. Snarare är det så att han skjuter ifrån med fötterna och ålar sig fram på magen men det funkar det också. Han är mycket nöjd när han lyckas ta sig dit han vill. Han kommer åt fler saker än man tror från liggande läge så det gäller att hänga med.

Igår kväll gav jag Theo lite mjölkfri välling för första gången. Han rös och frustade och sa nej tack till mer efter bara några klunkar. Jag erbjöd honom välling ikväll också och han var lite tveksam till en början men klunkade till slut i sig den deciliter som jag blandat. Skönt att han verkar tycka att den är ok eftersom det är rätt ont om mjölkfria alternativ på vällingfronten. Ska bli intressant att se om han sover längre utan att äta i natt. 

Nu borstar vi de små tänderna varje morgon och kväll. Theo ÄLSKAR sin tandborste och blir jätteledsen om man tar den ifrån honom innan han är färdig. Igår släppte han greppet om den först när han somnade :-)


                 Om du borstar mina så borstar jag dina.




                 Jag river ner spegeln innan vi går, ok?

Gaddarna




Äntligen lyckades jag föreviga Theos små gaddar på bild. Och nej, han är inte ledsen. Han busar med Matte på sängen och skrattar så att han kiknar.

Idag har jag och Matte varit effektiva och fått massor av ärenden gjorda. Vi ska renovera trappan och hallen i oktober och har beställt tapeter och kikat på golv och färg. Trappan och hallen är det som är i störst behov av uppsnyggning i vår lägenhet så det ska bli roligt att få fixa till det.

Efter en lunchmacka på Café Victoria åkte vi och hälsade på en liten Lukas som är 10 dagar ung. Han var väldigt söt och miniliten (3 500 gram). Har redan hunnit glömma lite hur det var när Theo var nyfödd. Då känns det som att tiden går alldeles för fort. Fast samtidigt är det ju så roligt när han växer och utvecklas.

Ikväll har jag varit på mitt första aerobicspass på väääldigt länge. Det var fantastiskt roligt även om jag var dödsslut redan efter 20 minuter. Kondisen är inte vad den en gång var...Men nu är jag igång med träningen i alla fall.


Helgen

Jag och Theo har haft en härlig helg ihop. Theo har varit, och är fortfarande, på sitt allra soligaste och mysigaste humör. Han är pigg och leksugen på dagarna och dessutom underbart gosig på kvällarna och vill gärna mysa i famnen innan läggdags.

Vi inledde helgen med att shoppa och luncha med Helena och Emma i fredags. Jag var på jakt efter en lite tunnare vindtät overall till Theo men hittade ingen som var riktigt som jag tänkt mig. Som ni ser på bilden nedan så grävde jag sedan i garderoberna och plockade fram en vindoverall som morbror Jonas haft en gång i tiden. Den funkar fint till dess att temperaturen börjar krypa nedåt.

I lördags sov jag och Theo bort hela förmiddagen tillsammans. Theo vaknade halv sju och efter frukost och lek somnade han om igen halv tio. Jag skulle bara vila med honom en liten stund men vi sov till halv tolv!! Efter lunch hemma åkte vi och hälsade på Lisa och Sebastian som bjöd på fika. På vägen hem stannade vi till på Ica och Theo fick premiärsitta i barnsitsen i kundvagnen. Han är ju stadig som en klippa så det gick hur bra som helst. Stora killen! Hädanefter blir det lättare för mig att åka och handla med honom eftersom han börjar bli alldeles för tung att bära i bärselen.

Idag har vi babysimmat för andra gången. Theo var pigg och utvilad (sov till 09.15 imorse!) men när vi klev ner i vattnet blev han, precis som sist, alldeles lugn och stoppade in tummen i munnen. Den enda gången han tog ut tummen var när han hittade en liten fisk som han ville bita i. Han verkade i alla fall trivas i vattnet och skrattade gott när jag busade med honom i bassängen. Nu är han helt utslagen och ligger och sover i sin säng.

Theo har nu två små sylvassa tänder framtill i underkäken. De är väldigt söta och jag har försökt att fånga dem på bild i flera dagar utan resultat. Ska lägga ut ett foto när jag lyckas.

Imorgon är det äntligen måndag och då blir vi tre igen!


                          På väg ut på byn i retro overall.


Piggelin



Klockan är snart elva och Theo har precis somnat för kvällen. Som syns ovan var han hur pigg och glad som helst trots den sena timmen. Ibland är han en riktig nattsuddare. Fast till slut åkte tummen in i munnen och han somnade i min famn på lekmadrassen. Bäst att skynda sig i säng så att jag får några timmar innan han vaknar och vill ha mat.


Dagarna går fort

...när man har roligt! Matte har varit hemma en vecka och dagarna har bara flugit förbi. Imorse åkte han till Gävle så nu ses vi först på måndag.

Babysimmet var jättemysigt. Theo tyckte att det var roligt, fast han var lite trött och sög på tummen nästan hela tiden. Det är inte helt lätt att tima in det så att man har en pigg, mätt och glad baby precis kl. 10.30 på söndag. Både jag och Matte badade med Theo den här gången eftersom Matte inte kommer att kunna vara med alla gånger. Därför har jag inga bilder att visa upp. Nästa gång vi kan vara med båda två ska vi ta med kameran. Theo somnade redan i bilen på vägen hem från simhallen och sov i 2,5 timme. Jag och Matte åt lunch hemma och somnade sedan vi också. Det är jobbigt med babysim! Vi avslutade söndagen hos farbror Anders och faster Nadia. De bjöd på en fantastiskt god och hel-ekologisk middag. Till och med Theo fick kravmärkt bärpuré som han gillade skarpt.

Jag minns inte om jag berättat att Theo börjat suga på tummen för någon månad sedan, men det gör han i alla fall. Han stoppar in vänster tumme i munnen lite då och då, men framför allt när han är trött. Väldigt gulligt! Och ganska skönt för oss eftersom han har lite lättare att komma till ro på egen hand på kvällen när han kan ta till tummen.

Igår förmiddag hade vi besök av min kompis Elisabeth som hade med sig sina tjejer Freja och Stella. Stella är en vecka yngre än Theo men ungefär fyra!! kilo lättare. Det intressanta är att hon faktiskt var lite tyngre än Theo när hon föddes, så Theo måste verkligen ha försett sig vid måltiderna :) Nu får han en portion puré till lunch och i övrigt bara bröstmjölk. Vi väntar fortfarande på att få komma till barnmottagningen så att vi kan börja komplettera med mjölkfri gröt eller välling. Han favoritpuré för tillfället är spagetti och köttfärssås, fast han är inte så kräsen och äter det som bjuds. Han ÄLSKAR alla typer av frukpuréer - sött är gott!



                                Theo äter spagetti och köttfärssås.





                              Och här visar han bara upp sina stora blå!

Mina badpojkar




Att få bada i stora badkaret med pappa är ju bara för kul. Imorgon ska vi gå på babysim. Hoppas att Theo tycker att det är lika roligt.

Golf



Igår var det härligt höstfint ute så jag och Theo passade på att hänga med Matte och Anton på golfbanan. Theo satt vaken och nöjd i vagnen i 6 hål, sen slocknade han. Idag regnar det så Matte fick åka till banan utan oss. Theo har just somnat i vagnen på balkongen och jag ska slå mig ner i soffan med en kopp kaffe och senaste numret av Vi Föräldrar. Välbehövlig kvalitetstid för en hemmamamma!

Hela familjen





Vi är samlade igen, underbart! Och jag vet - vi är väldigt randiga :)

Igår passerade Theo halvårsstrecket. Nu har vi inget spädbarn längre utan en liten pojke. Jag och Matte är överens om att det gått så otroligt fort. Dagen till ära gjorde vi en invägning på BVC. 10 590 gram och 70 cm.

Idag har vi haft en riktigt mysig familjedag. Efter en gemensam förmiddagslur tog vi en promenad i höstsolen. Jag och Matte passade på att fika lunch på Café Victoria medans Theo sov. När han vaknade gick vi en trappa upp till Barnens Hus och köpte några mjuka bollar till honom eftersom vi upptäckt att han verkar tycka om bollar. Hittills har han fått leka med en av Mattes innebandybollar men nu har han alltså egna greppvänliga och tuggvänliga bollar. Efter en lugn eftermiddag lagade vi lyxig laxpaj och jag unnade mig mitt första glas öl på nästan ett och ett halvt år! Jag är egentligen inte någon öldrickare, men jag tror aldrig att en öl har smakat så bra. Theo somnade redan halv nio och jag och Matte kunde bre ut oss i hörnsoffan med varsin kopp kaffe och en stor skål Ben & Jerry-glass. En perfekt avslutning på en skön dag.

Bjuder på några tidigare opublicerade bilder från Theos första sex månader.


Mars...

              

              

              

...juli

                                                                                                                                                

RSS 2.0