Midsommar

Midsommar firades i vanlig ordning i Örträsk med ett glatt gäng; Agneta, Ivar, Åke, farmor och farfar, mormor och morfar, jag, Matte, Theo och Liv. Så trevligt och mysigt som alltid! Och finväder som tillät både dans runt stången, boulespel, lek med radiostyrda bilar och suovas tillredd över öppen eld. Dessutom många, många svullna myggbett för Theo. Trots att det ändå var ganska måttligt med mygg. Liv klarade sig bättre med endast två små bett.
 
Idag har jag njutit av sommarens första semesterdag. Jag lyckades både med att, till slut, införskaffa en smart telefon och att få med en lite motvillig Theo till frissan. Första gången någon annan än mamma eller pappa satte saxen i håret och det gick hur bra som helst! Ut kom en väldigt sommarsnygg och stolt kille, med en blå och grön tuppkam!
 
Imorgon drar jag och barnen med morfar och mormor på inlandsturné. Första stoppet blir Lycksele, sedan Storuman och Storumandagarna. Theo har laddat för husvagnsliv i flera veckor och vill bli väckt kl. 07.00 för avfärd.
 
     
     
     
     
     
     
     
     
 
 
 
 
 
 
 
 

Baggböle

Vi har haft en lugn men lite krasslig helg. Liv har haft hög feber sedan fredag eftermiddag men mår bättre nu. Vi hoppas att det inte är öroninflammation för andra gången. Igår hade Theo turen att få hänga med kusin Dante på familjedag. Det var hoppborg, fiskdamm, tävlingar, godis och vääääldigt roligt enligt Theo. Idag har jag, mormor, Theo och Liv gjort en utflykt till Baggböle herrgård. Första gången för alla inblandade trots femton år i Umeå. Vi tog en gofika och tittade på herrgården och älven. Theo hittade två lekkompisar som han helst ville ta med hem och Liv sov sött i vagnen nästan hela tiden.
 
     
     
     
     
     
     
     
 
 
 
 
 
 
 

Cykelkille

Theo gjorde sista dagen på föris för denna termin i tisdags. I vanlig ordning tog han cykeln dit. Så stor kille med cykel utan stödhjul och ryggsäck på ryggen! Nu har han sommarlov fram till 14 augusti då han blir "Humla". Liv har också fått plats på Sandbacken och blir "Fjäril" samma dag.
 
Jag hade nöjet att göra en arbetsresa till Gällivare i veckan och mormor tog hand om gulliganerna. Det hade gått finfint, även om Theo hade lite mammalängtan emellanåt. Nu väntar fyra dagar jobb och sedan semester!
 
     
     
     
 
 
 
 
 
 
 

Tittut!

    
    
    
 
Tittutlek kan fortfarande vara roligt. Söt som en karamell!!
 
Men imorgon är det allvar. Kl. 08.00 går jag och Matte går till våra respektive jobb och lämnar Liv och Theo med farmor Margareta och moster Agneta. Jag hoppas att min lilla mammagris är snäll mot fammo och Agge. Den stora mammagrisen kommer att klara sig fint!

RSS 2.0