1:a advent

        

Matte är fortfarande krasslig. För tillfället försöker han häva en begynnande bihåleinflammation med någon specialnässpray som han fick på recept i fredags. Det senaste budet är att han kanske har något typ av segdraget virus. Denna sjukdomsföljetång verkar sannerligen inte ha något slut.

Helgen har alltså varit mycket lugn. Vi har julshoppat lite och fixat adventmys hemma. Idag tog vi oss iväg och inspekterade familjen Klaminders nya hus. Mycket mysigt! Vi är inte mindre sugna på hus och egen tomt efter det besöket. Theo var så trött efter att ha busat med Sebastian och Alvin hela eftermiddagen att han faktiskt somnade ganska tidigt idag. Nu blir det te och peppisar i soffan.


Friska?

I lördags mådde äntligen hela familjen ganska bra. Därför passade vi på att ha så roligt som möjligt med bus ute i parken och på Leos Lekland. En riktigt härlig och rolig dag! I söndags fick Matte feber och hosta igen och nu är han i lika dåligt skick som innan helgen. Svinisen en andra omgång, svårbotat halsflussvirus eller en vanlig förkylning? Inte vet jag. Jobbigt är det i alla fall.

Som ni ser hade jag och Matte lika kul som Theo på Leos. I söndags hade jag träningsvärk av allt krypande och klättrande.  

                       

                                 



Stockholm

Två tredjedelar av familjen (jag och Theo) har haft en mysig långhelg i Stockholm hos morbror Jonne. Den resterande tredjedelen av familjen (Matte) har legat sjuk i halsfluss på Jonnes soffa i fyra dagar. Vi hittade iaf en helgöppen vårdcentral på lördag kväll så att Matte kunde få penicillin. Han mår lite bättre nu men är inte återställd. 

Att flyga flygplan med Theo gick över förväntan. Vi hade laddat med böcker, favoritbilarna och kakor men ingen särskild underhållning behövdes. Han var så nöjd och glad ändå. Under helgen hann vi med flera promenader runt Stora Essingen, ett besök på Junibacken, lite shopping och lekparkslek. Fast mest har vi bara haft det lugnt och skönt, ätit och druckit gott, spelat TP och umgåtts.

Det bubblar nya ord ur Theos mun för tillfället; bil, Musse (Musse Pigg), jacka, mössa, mör (smör), MammaMuu för att nämna några. Det mest använda ordet är fortfarande "buss". Efter helgen i Stockholm används även "Nonne" flitigt. Han bjöd på den första tvåordsmeningen för ett tag sedan: "bu mamma".


                  Flyga flygplan är spännande.       På Junibacken       Mamma Mu

                              Rejäla legobitar.       Trötter


Magsjuk son

Jag och Lisa hade en himla trevlig och barnfri tjejhelg i Sundsvall med shopping, god mat, vin och prat. Våra fem grabbar hade kul på hemmaplan. För deras del stod Leos Lekland på programmet på lördag och Theo hade tydligen ÄLSKAT det.

Fast helgens intensiva umgänge ledde till magsjuka hos både Theo och han kompis Sebastian. Theo mår iaf bättre nu och jag och Matte verkar ha klarat oss. Tyvärr har Theo varit hemma från förskolan i två dagar och missade "skolfotograferingen" idag. Jättetråkigt :-(

Bjuder på några bilder från Leos.

                          

                                     
                             

  


Lillgullet



Den här fina badrocken fick jag i julklapp av morfarsfar och morfarsmor. Nu har jag vuxit i den!

Pappa mår bättre nu men är inte helt återställd. Jag och mammis mår bra.

RSS 2.0