Jag har ju glömt...

...att berätta att vi var på BVC för en vecka sedan. Theo vägde då 9 830 gram och var ca 68 cm lång. Kanske har han redan passerat 10 kilo. Han är lång och tung vår älskade bebis!!


Campingliv

Vi har haft fullt upp den senaste veckan, och alltså lite tid för bloggande. Theos mormor och morfar har husvagnscampat vid Nydalasjön i drygt en vecka, morbror Jonas och moster Fia har haft semester i Umeå och farmor och farfar har varit på besök från Storuman. Till och med Mathias har varit helt tävlings- och träningsledig några dagar. Och dessutom har det ju varit kanonväder!! Vi har tillbringat de flesta dagarna på gräset utanför husvagnen. Theo har fått näcka under ett parasoll och har till och med fått bada utomhus i hans egen privata lilla pool. Han har stortrivts och varit på toppenhumör. Det faktum att han knappt har behövt sitta/ligga själv en enda minut den gångna veckan har antagligen också bidragit till hans goda humör. Men vi har inte bara legat i solstolarna. I torsdags tog vi färjan ut i skärgården och kollade in Norrbyskär. Det var premiär för både mig och Matte trots att vi varit umebor i tio år. Norrbyskär var var väldigt gemytligt och det fanns en hel del barnvänliga aktiviteter. Vi får åka ut med Theo igen när han vuxit till sig lite.

Mattes viloperiod börjar tyvärr närma sig sitt slut och imorgon drar han söderut på en tio dagar lång tävlingsturne.  Mormor och morfar reser norrut imorgon och Jonas reste hem till Stockholm redan i söndags. Får se vad jag och Theo ska sysselsätta oss med under veckan. Vi kommer nog båda att ha abstinens efter allt trevligt sällskap.

          
Mys och lek under parasollet


      
Lunch på Norrbyskär


   
Hannus och Ferrys


 
Stiliga grabbar!      Och sommarfin mamma!

   
Bus med mormor & morfar

Lika som bär?

Vi har samma kläder på oss!

Theo igår, 4,5 månader...




...och mamma Linda 30 år tidigare, ca 6 månader.


Vatten och fysisk aktivitet


    

Theo tycker att smakportionerna är sådär. Han grimaserar men gapar ändå efter mer. Idag bjöd vi på majspuré på burk till lunch och gröt på kvällen. Gröten var populärast hittills. Han gillar fortfarande vattnet som han får till maten bäst. Det blir gråt och sura miner så fort man tar bort nappflaskan. Tur som var är hans minne kort så efter någon minut har han glömt varför han blev sur.

Theo har fått fart på sina vändingar och rullar runt så fort vi lägger ner honom någonstans. Han är riktigt kvick och lyckas snabbt rulla några varv. Tiden när vi kunde lämna honom ensam sovandes på vår säng är defenitivt förbi. Han har också utvecklat sin gåstolsteknik och rör sig nu snabbt över golvet genom att hoppa sig bakåt. Han blir väldigt uppspelt när han får köra runt en stund.

Vi kämpar fortfarande med att få ordning på hans dygnsrytm. Numera somnar han för kvällen först vid 23.00 - 23.30 och vaknar ca 09.00. En riktig nattsuddare alltså!

Mat och potatis

Äntligen kom solen! Inte någon riktig sommarhetta men rätt så varmt och skönt ändå. Sådär lagom temperatur när man har en liten fyramånaders kille att ta hänsyn till. Jag och Theo har njutit ute på balkongen två dagar i rad nu. Jag har suttit i solstolen och Theo har underhållit sig själv på en madrass i skuggan.

Matte kom hem i natt efter ännu en seger. Den här gången i Boden. En bra vecka för Norrlandskingen alltså. Förutom de två förstaplatserna blev det även en åttondeplats i Örbyhus tidigare i veckan. De närmsta två veckorna kommer Matte att hålla sig på hemmaplan. Skönt tycker vi!

Idag har Theo fått smaka sin första portion mat. Vi serverade en tesked potatis med smör och bröstmjölk. Han rynkade ögonbrynen lite först men gapade sedan efter mer. Framförallt blev han förtjust i vattnet som bjöds till maten. Han började rent av gråta när vi tog bort nappflaskan. Han fick lite mer vatten i eftermiddags och det var samma sak då, han ville aldrig sluta dricka. Vet inte om han är törstig eller om det bara är roligt att suga på nappflaskan. Positivt att han accepterade nappflaskan i alla fall. Med tanke på att han vägrar napp så var vi inte helt säkra på att han skulle vilja dricka ur nappflaska.



Så här roligt kan det vara att hänga ute på balkongen.


Regn, regn, regn

Matte är i Uppsala och vann den första tävlingen för säsongen igår, heja pappa!!! Igår kurade jag och Theo inomhus nästan hela dagen eftersom det aldrig ville sluta regna. Theo fick sova i vagnen på balkongen och sov väldigt gott där. Jag lade honom vid halv ett och han vaknade först kvart i fyra med ett illvrål - MAT!!

Theo har börjat övningsköra gåstolen och är himla glad och nöjd när vi sätter honom i den. Än så länge har han bara klurat ut hur man rör sig bakåt men det går snabbare och snabbare bakåt för varje provkörning.

      

Veckans nyhet på utvecklingsfronten är att Theo har hittat sina fötter och tår. Numera när han ligger på skötbordet är det fötterna som får all uppmärksamhet. Han försöker att provsmaka på tårna men har inte lyckats ännu. Jag tror att lilla magen är i vägen...Väldigt söt är han i alla fall när han försöker!


Familjedag

Igår hade familjen Ferry/Hannu hade bokat in en familjedag (= golffri dag). Vi började med en tur ner på stan med fotvård för mig, shopping till Theo och lunch. Solen sken på oss hela förmiddagen, med avbrott för en regnskur vid lunch. Planen var att vi skulle ha picnic i parken men vi fick söka skydd för regnet inne på Café Station istället. 



Eftermiddagen tillbringade vi på vår balkong som vi äntligen har iordningställt inför sommaren (bättre sent än aldrig!). Theo låg på en madrass i skuggan och stortrivdes. Han fick även rulla runt på balkongen i hans pappas gamla vagn. Till en början hade han mest roligt och busade runt, men till slut somnade han en liten stund. För mig och Matte blev det tillfälle för årets första middag på balkongen. Härligt!!




Mitt motto



Min farmor är tandläkare, min farfar är tandläkare och min mormor är tandsköterska. Jag har redan fått mina första tandborstar. Fast jag har inga tänder ännu...

4 månader

Idag är vår gullunge fyra månader gammal! Eftersom det var en månad sedan det sista BVC-besöket promenerade vi förbi på BVC och gjorde en invägning. Theo väger numera 9 070 gram och är 68 cm lång. Han följer sin kurva bra! Han verkar fortfarande vara nöjd med att bara få bröstmjölk men vi ska köra igång med smakportioner snart. När han är sex månader är ju tanken att han ska äta ett helt mål "vanlig" mat om dagen så det kan nog vara bra att börja vänja honom vid att äta annat än flytande föda.

Theo har fått börja provsitta sin matstol vilket han verkar tycka om. Han är så pass stadig att han orkar med att sitta korta stunder i stolen. Det är skönt för mig och Matte att han kan sitta och pyssla med sina leksaker en stund när vi äter middag. Nya favoritleksakerna är ett par bitringar som han gnager ivrigt på.

Vi kämpar fortfarande med att hindra honom från att klösa sig alltför oförsiktigt i ansiktet. Det går sisådär...Det är framförallt när han är trött och när han håller på att vakna som han gnider händerna mot ansiktet. Vi klipper och filar naglarna så fort vi kommer åt (oftast när han somnat hårt) men han lyckas ändå riva sig på huvudet. Vi har även försökt med vantar på händerna men nu är han så stor att han får av sig dem. Det senaste knepet är en mössa på huvudet vilket inte är så funktionellt när det är så här varmt. Men vi kämpar på!



I matstolen, med mössan på!


Lik mamma?



Jag har fått höra att Theo är lik sin mamma på denna bild. Vad tycker ni?

RSS 2.0