1:a advent

                      

Mycket snor, gnäll och tårar har det varit i veckan. Från Theos sida alltså. Tror att det beror både på förkylningen och att han är mitt i en utvecklingsfas. Han blev 39 veckor igår och någonstans mellan vecka 37-41 så jobbar hjärnan hårt på att lära sig nya färdigheter. Fast idag har humöret faktiskt varit bättre, även om det inte framgår av just den här bilden.

Eftersom Theo har varit krasslig så har vi mest tagit det lugnt hemma. I fredags kväll tog vi oss i alla fall ut och träffade några mammor, pappor och knattar ur vår föräldragrupp. Hämtpizza för de vuxna och lekstund för kidsen. Mycket trevligt! I lördags kurade vi inne nästan hela dagen och fixade lite adventfint. Idag bjöd farbror Anders och faster Nadia på mysigt adventsfika med glögg och ett helt bord fullt av hembakade läckerheter. Nu orkar vi bara med soffläge. Ska bara få med Theo på det också...

                                                             
Theo och hans polare Kalle i fredags kväll.         



            
Theo adventsfikar hos farbror och faster som 
alltid bjuder på de här goda glasunderläggen.


Liten sjukling - igen!

Theo har dragit på sig ännu en förkylning. 39,3 grader visade termometern imorse, inte jättehög feber men nog så hög för att göra vår lilleman lite matt. Theo somnade frisk igår kväll och vaknade i natt alldeles rosslig och snörvlig. Han var väldigt olycklig och grät nästan oavbrutet till dess att han äntligen somnade om vid 04.00! Idag har alltså hela familjen varit trötta och lite ur slag så vi har inte gjort något särskilt alls. Bara underhållit Theo och försökt få honom att äta och dricka lite. Han har faktiskt ätit ganska bra och en slurk vatten tackar han ju som tur är aldrig nej till. Nu sover sötfisen i Mattes famn på soffan.

I natt fick Theo sova i vår säng men annars verkar han sova gott i sitt eget rum. Fast han vaknar fortfarande på natten och vill äta lite. Nu är han så van vid att få snutta på natten så jag tror inte att han kommer att ge upp nattammningen frivilligt. Vi hade tänkt ta den striden till veckan men nu när han är krasslig så väntar vi ett tag till. Man ser ju inte fram emot avvänjningen direkt...misstänker att Theo kommer att vara riktigt arg och ledsen några nätter.

I veckan har vi varit riktigt mycket i farten. Mamma- och bebisträff på måndag, bullfika hos Klaminders på tisdag kväll, lekstund och fika med Helena och Emma på torsdag eftermiddag  och lekdate med Douglas, 10 mån, i fredags. Vi gissar att Theo snappade  upp förkylningen någonstans på vägen. 

Även om han inte har varit sitt vanliga pigga jag idag så har han ändå hållit igång rätt bra.

         
Att gå runt soffan är kul. Och att gnaga på soffbordet. Numera har vi bitmärken i bordsskivan.


         
  Theo klättrar. Och har just lärt sig att sätta sig ner på rumpan igen.


      
   Reklampaus!


Soligaste morgonhumöret






Morgonhumöret är det verkligen inget fel på! Så här glad var Theo imorse. Gröten slank ned i ett nafs och sedan har han hållit igång hela dagen. Och då menar jag verkligen hållit igång. Det är full fart framåt, och framförallt uppåt. Han ställer sig upp mot allt och har också kommit på att han kan flytta på fötterna när han står upp och GÅ runt möbler och annat. Han kan altså inte lämnas ensam en enda sekund. Puh säger jag bara, inte en lugn stund på hela dagen. Dessutom har han sovit ovanligt lite under dagtid både igår och idag, knappt 1,5 timme totalt idag. Då är det tur att vi är två stycken som kan turas om att jaga honom runt lägenheten.

Theos humör har annars varit lite ojämt den senaste veckan. Tänderna i överkäken har varit på gång ett tag och den ena bröt äntligen fram för några dagar sedan. Det har varit tydligt att tänderna har stört honom och han har haft fingrarna i munnen mest hela tiden. Men nu verkar det onda ha gett med sig.

I fredags var jag på trevlig juristfest men i övrigt har vi bara varit hemma och pysslat hela helgen. Renoveringsbestyren tycks aldrig ta slut. Vi har iaf äntligen fått upp ledstängerna i nya trappan. Det blev riktigt fint. Nu ska vi bara olja ledstängerna, måla lite i trapphuset och sätta upp klädhängare innan vi är helt färdiga. Vi har också hunnit med att göra iordning Theos rum idag. Spjälsängen har fått flytta ut från vårt sovrum och i natt blir det Theos första natt i eget rum. Vi hoppas att han sover gott.


Grattis på farsdag!

En stor puss får pappa Matte på farsdag!!!

Så här söta var far och son halv elva!!! imorse. Riktiga sjusovare är de båda två :-)



Bortresta

Efter förkylningar och hemrenovering bestämde vi oss för att åka och vila upp oss hos mormor och morfar i Gällivare. Här är det underbart vinterväder; ett par minusgrader och snö. Trevlig omväxling mot ett ganska grått och regningt Umeå. Theo fick tillfälle att ta sin första pulkatur igår och tyckte att det var en spännande aktivitet. Han satt andäktigt och tittade på omgivningarna, men när vi sprang med pulkan och drog upp farten skrattade han gott. Han gillar fart och vilda lekar. Ju fortare desto bättre! Han håller igång rätt bra inomhus också och försöker resa sig mot ALLT. Att resa sig är oftast inget som helst problem men det är svårare på nervägen. Han har redan gjort några vurpor och fått lite ajaj. I tisdags kunde han visa upp ett blåmärke på ögat och igår ett sår på hakan. Det är inte lätt att vara liten och vilja mycket...

Visst var det sommar nyss...?


Buspojken

           

Att busa i badkaret är bland det bästa jag vet! Att resa sig upp mot möblerna är också väldigt roligt för det har jag just lärt mig.

RSS 2.0