Ny frisyr

Theo tycker INTE om att klippa sitt hår. Jag har skött klippningen med sax fram till nu, men idag fick Matte ta fram klippmaskinen och göra ett försök. Theo vägrade först som vanligt men gav till slut efter för en muta han bara inte kunde motstå; en isglass OCH en godisklubba. Så här snyggt blev resultatet, vår lille pojke blev stor kille! 


                                         
                                     Nej, jag vill inte!

                                       
                                     Så stiligt!


Femte sjukan?

I fredags var hela familjen på badhuset. Sist vi var där och badade var den 9 oktober, dagen innan Liv kom! När barn, badkläder, handdukar, fika, badpuffar, badring och badboll till slut var i bilen så låg såklart fina kameran kvar hemma på laddning. Inga bilder alltså. Vilket var synd, för det hade varit kul att ha bilder på fisken Theo i vattnet. Många hopp och dyk med badpuffarna och flera åk i vattenruschkanan. Han bara älskar att bada! Theo var väldigt noga med att hela familjen skulle följa med på badet och att lillasyrran skulle få se när han åkte vattenruschkana. Liv och jag badade fötterna, tittade på grabbarna och fikade. Badupplevelsen tog knäcken på båda barnen och de somnade för natten i bilen på vägen hem. Bara att bära upp, klä av och bädda ner.

Idag är jag, Theo och Liv är hemma eftersom Theo hade feber igår. Han är betydligt piggare nu men vi håller oss inomhus idag också. Det går något på förskolan som fröknarna kallar för "femte sjukan" och i så fall ska det tydligen dyka upp utslag om några dagar. Övriga familjen är frisk än så länge.

Theo vill ofta att vi ska ta bilder på storebror och lillasyster tillsammans. Här är två av många.

        
     Nybadade barn.


         
     Här vill Theo att de ska se ut som monster. Liv är inte riktigt med på noterna...











Badflicka


          
                                      Så här glad blir jag när jag får bada en stund! 


3 månader

Liv, 3 månader, 61 cm och 5 970 gram

 

Theo, 3 månader, 64 cm och 8 130 gram 

         


God fortsättning


          

Familjen Ferry är tillbaka på Vargvägen efter två veckor på resande fot; först Gällivare sedan Storuman. Vi har haft en fantastiskt härlig julledighet med nära och kära. Mycket utelek, mycket god mat, många chokladpraliner, många skratt och lite vila och återhämtning också. Precis som det ska vara på jul! Vi skickar en extra stor kram till mormor och morfar, morbror Jonne och moster Fia och farmor och farfar som har servat oss med mat och andra godsaker, busat med Theo och gullat med Liv.

Theo tycker att det är väldigt tråkigt att julen är över och vill att det ska vara jul fler dagar. För egen del känns det rätt bra med ett nytt år, nya tag och inte minst - nytt hus! I mitten av februari börjar vi omlokalisera oss till vår nyinköpta fina villa med tomt på Törnskatevägen. Det blir ingen långväga flytt; 10 min gångavstånd från Vargvägen. Nu ska vi bara sälja vår lägenhet också. Spännade tider!


                          

                         

                         

 


RSS 2.0