Prylhylla

       

     Här är min gamla prylhylla, som var gul. Nu är den vit/röd/gul och Theos.

Havsbad

      

       

I torsdags hälsade jag, Theo och Liv på Klaminders i Ekorrträsk. Grabbarna lekte och badade. Jag, Lisa och Liv drack kaffe och surrade. Vi övernattade och körde sedan hem på fredag eftermiddag. Skön minisemester. 

   

Igår hade vi familjedag. Eftersom solen lyste och det var någorlunda varmt åkte vi till Ljumvikens havsbad i Holmsund. Fint och familjevänligt med liten strand, brygga, lekplats och måttligt med folk. Dessutom fanns det en minigolfbana. Theo utmanade mig och pappan. Bästa kommentaren från Theo när Matte kämpade med en svår bana: "Pappa, varför slår du inte i bollen på ett slag? Du är ju golftränare."


Morötter

   

Theo har skördat våra första egna morötter. Ganska små men väldigt smaskiga!


Semestertider

De senaste veckorna har vi semestrat. Först på hemmplan med mormor och morfar och sedan på Näset med farmor och farfar, Björn, Heidi och kusin Dante. Jag, Theo och Liv stannade kvar med farmor och farfar när Matte reste till Bollnäs och jobbade. Totalt blev det nio sköna dagar på Solbacken. Theo fångade sin första fisk, hittade två lekkompisar och eldade i öppna spisen - hela tiden! Liv tränade på krypningen, grymtade på Dante och sov under äppelträdet. Jag läste färdigt en roman, löste lite korsord och gjorde utflykter till Fränsta och Ånge.

Hemmavid har jag påbörjat projekt lekstuga i början av sommaren. Mormor och morfar gav mig ett handtag med byggandet och jag hoppas kunna avsluta projektet innan sommaren är slut.

De riktigt badvänliga dagarna har lyst med sin frånvaro. Theo har badat två gånger i juli, en gång hemma på tomten och en gång på Näset. Men sommaren är ju inte slut än.


                  
                  
                  
                  
                 

Skördetid

Lagom till midsommar skördade vi plocksallat och ruccola från pallkragen. Och förra veckan gjorde jag och Theo årets första rabarberpaj på egenodlad rabarber. Inte så god tyckte Theo. Smaskig tyckte jag och Matte. Theo hoppas på att få plocka två gula småtomater snart.




Örträsk

Midsommar var ju ett tag sedan...men här kommer några bilder från förra helgen ändå. Vi firade i solen Örträsk med god mat och gott sällskap. Theo passade på att ta sommarens första dopp. Väldigt spontan badlek, av med kläderna bara och hopp i vattnet. 

Matte är inne i årets mest intensiva jobbperiod. Jag och barnen pysslar på här hemma. Mycket lek på tomten och många utflykter med vagnen blir det. Theo har hittat två kompisar i huset bredvid som tittar in flera gånger per dag och undrar om Theo vill komma ut och leka. Han är inte sen att hänga på. Liv kryper nu riktigt duktigt och är mycket nöjd över att vara mer mobil. Imorgon kommer mormor och morfar på semester till oss. Jippie!!
 
 
              
              

RSS 2.0