Mamma och sötaste sonen

        

Två snyggingar i snygga tröjor som morfarsmor stickat åt oss. Vi gillar dem!

För övrigt har de nya nattningsrutinerna fungerat fantastiskt bra. Theo somnar utan protester klockan åtta och mamman och pappan hinner med en tekopp i soffan på tu man hand. Alla inblandade är nöjdare och gladare både på kvällen och morgonen!

Nytt år

Nytt år och nya sjukdomar...Familjen Ferry/Hannu har mest turats om att vara sjuk den senste månaden. Theo fick feber första förskoleveckan, sen fick Matte feber och ont i kroppen (igen!), i förra veckan blev jag förkyld och var hemma från jobbet i två dagar. Då kände Matte sig nästan frisk. Ända tills jag gav honom min förkylning. Och idag fick vi veta att 6 av 13 barn på Theos avdelning har vinterkräksjuka. Suck och pust och stön...

De senaste veckorna har därför inte varit fyllda av aktiviteter. Mest lugna dagar på hemmaplan. Förra helgen lyckades vi locka hit familjen Lundqvist som var modiga nog att titta in. Theo och Emma hade så kul att Theo till och med hoppade över sin dagliga sovstund. Efter det har han pratat mycket om Emma och alltid när han hoppar i sin säng säger han "Emma".

Theos ordförråd börjar bli ganska omfattande nu och oftast förstår vi faktiskt vad han pratar om. Ibland river han av en tvåordsmening men för det mesta nöjer han sig med ett ord. Att han kan räkna upptäckte vi under helgen när han plötsligt rabblade 1,2,3,...10. Det har inte vi lärt honom så antagligen räknar de på förskolan. Han förstår också det här med att saker har olika färger, fast när man frågar så är det mesta "gyl" (=gul) och ibland "bål" (=blå).

Sömnen har varit sisådär sedan juledigheten, igår somnade han med mig klockan tio. Efter några tips från en klok förskolefröken hade vi tänkt testa en ny variant vid läggningen ikväll men då somnade han plötsligt helt utan bråk strax före åtta. Under eftermiddagen har vi pratat med honom om att mamma och pappa vill att han ska somna klockan åtta och att vi ska ha bättre rutiner vid sänggåendet. Kanske lyssnade han mer än vi trodde?


           

Theo och Tomten


                    

Den här julen fick Theo träffa Tomten för första gången. Det var ett bra möte. Theo svarade artigt på alla Tomtens frågor och hjälpte till att dela ut klapparna. Tomten fick till och med en ordentlig kram innan han gick.

Theo tackar och bockar för de fina julklapparna!


RSS 2.0