Första stegen

Nu går jag! Och sparkar boll! Efter att ha promenerat runt möbler och väggar ganska länge så bestämde Sam sig för att ta sina första steg utan stöd strax innan ettårsdagen. Den 12 september bytte han till slut krypstilen mot att ta sig fram enbart gåendes. Många nya aktiviteter blev möjliga; att spela fotboll och innebandy med syskonen och springa ifrån mamma och pappa.
 
     
     
     
 
 
 

Grattis Sam!

Var tog det senaste året vägen!!? Nyss var vi på BB och nu har vi ingen bebis längre. Idag har vi firat Sams ettårsdag med pannkakstårta med egenplockade blåbär, sång och presenter. Eftersom Sam är ganska stadig på fötterna nu så tänkte vi att en "läragå-vagn" skulle passa bra som ettårspresent. Vagnen var dessutom fylld med klossar att bygga med, eller kasta runt (vilket Sam helst ville göra). Presenten gjorde succé. Han promenerade runt med den oavbrutet i 45 min och somnade sedan helt utmattad. Gåhjälp och insomningshjälp i ett alltså!
 
Förutom att gå runt med stöd gillar Sam just nu att rota i lådor och skåp, att klättra upp på saker, att pyssla med sladdarna under databordet och att kasta boll (eller andra saker). En hel del aktiviteter måste man alltså avstyra och istället locka med någon rolig leksak. Får han leksällskap av syskonen och deras kompisar blir han jätteglad. Han är faktiskt för det mesta en mycket glad ettåring som sällan tappar humöret. Den senaste tiden har han dock börjat ogilla skarpt om man tar någon väldigt rolig sak ifrån honom, t.ex. fjärrkontrollen.
 
Sam har förstås lärt sig ett och annat under detta år som är bra att kunna. Häftigast för tillfället är att klappa händerna, vinka, göra high five och att peka på saker och säga "dä". Annars säger han inte så mycket ännu. De senaste dagarna har han dock börjat med ett ljud som låter "tat", vilket möjligen betyder "tack".
 
Liv vill att Sam ska bli större fort så att han kan leka mer med henne. För egen del känner jag att han inte alls behöver växa så himla fort. Lycka är att ha en busig och go liten glädjespridare i huset. Massor med pussar på ettårsdagen vår minsta älskling <3
 
 
 

RSS 2.0