Altanhäng

Mysungarna på altanen under helgen. Idag är det lite molnigt och vi är ganska nöjda med att vara inne. Just nu sover Liv gott på soffan och Theo äter mellis bredvid henne.
 
    
    
    
 
 
 
 

Morsdag

         
          
 
Mina tre kärlekar har uppvaktat mig ordentligt idag med pussar, rosor och tårta. Theo serverade mig - på eget initiativ - frukost på sängen bestående av en tallrik fil med müsli och I-paden (för att läsa tidningen). Liv bidrog med en blöt puss!
 
Annars har vi i vanlig ordning varit ute på gården och pysslat med ett som annat. Theo har lärt sig att cykla utan stödhjul i veckan och en stor del av dagarna tillbringas på cykelsadeln med kompisarna. Imorse rullade han ut från gården kl. 08.45. På eftermiddagen har vi haft besök av André, Douglas och Edward som hängde med på picnic i lekparken på kvarteret. Som grädde på moset fick jag avsluta dagen med lite egentid på Plantagen. Bästa morsdagen!
 
Kramar och pussar till fina mormor Ingegerd och farmor Margareta också!
 
 
 
    
 
 
 
 

Värmen fortsätter

Fortfarande sommartider och vi spenderar mer tid utomhus än inne. Liv vill ALDRIG gå in och Theo har hittat flera leksugna kompisar i grannhusen som är hemma på eftermiddagarna. Igår hade vi Sofia 5 år på middag och idag har Theo förstås ätit middag hos Sofia. Stora killen! För egen del njuter jag av mina sista föräldralediga dagar för den här gången. Den 3:e juni ska jag inställa mig på tingsrätten igen. Matte sliter på jobbet och gör långa dagar just nu. Men snart tar vi helg!
 
       
       
       
       
       
       
 
 
 
  
 
 

Sommartider

Sommar idag! Hela familjen har varit ute hela dagen men knappt lämnat gården. Theo har haft leksällskap av granntjejerna Mastane och Marjane, Liv har skottat sand i (och ur) nya sandlådan och jag och Matte har trädgårdsjobbat (grävt, sått gräs, krattat, grävt ännu mer och anlagt en bänk för smultronen). Väldigt roligt med sådant pyssel i solen så här i början av säsongen. 
 
De senaste veckorna har annars varit ganska fulltecknade. Jobb för Matte men även lite grann för min del. Vi har  hunnit med en mysig helg hos Jonne och Fia i Ö-vik (förstås med ett stopp på Paradisbadet) och själva haft besök av både mormor och morfar och farmor och farfar.  
 
För övrigt verkar Theo växa ur alla sina kläder och håller som bäst på att lära sig cykla utan stödhjul. Liv är som vanligt go, glad och bestämd. Hon babblar högljutt "mamma" och en massa annat som ingen förstår men vi märker att hon förstår det mesta vi säger. Utomhusaktiviteter gillas av båda barnen och egen gård med staket är en fantastisk lyx just nu.
 
Theo masserar mormor. Liv retas (na,na,na,na,na, naaaa), precis som storebror lärt henne.
 
Theo vid nya skrivbordet, som jag beställt och morfar moterat upp.
 
Middag med Hannu-klanen, och några till.
 
Jonne och Fia har en bäck på tomten. Det vill Theo också ha.
 
Idag. Fruktstund på sandlådekanten.
 
Race till middagen.
 
Theos holk som har fått bo i ett träd hos mormor och morfar ett tag har nu fått en plats i storbjörken.

RSS 2.0