Lekstugan

        

Projekt lekstuga fortsätter så sakteliga. Grundmålan är på och ett lager vitt där det ska vara vitt. Nu ska det bara bli lite grått och rött också. Theo hjälper gärna till och är jätteduktig på att måla.

Till Mampa och tillbaka

    

Jag och barnen har semestrat hos mormor och morfar en vecka och är sedan några dagar tillbaka i stan igen. Resan upp och ner med bil på tre man hand gick hur bra som helst. Våra barn är fantastiska på att bila. Och så äntligen kom ju värmen! Det blev bad både inne (på Gällivare badhus) och ute, och massor med trevligt sällskap som vanligt. Vi fick en härlig avslutning på "sommarlovet". De tio lediga veckorna är slut och idag gjorde Theo första dagen på föris. Han är numera "Rödmyra". Idag har vi dessutom firat Mattes födelsedag med sushi och tårta.

                  

                 

                 

Lycksele

Under helgen har vi turistat i Lycksele och spenderat två dagar på djurparken med en hotellnatt där emellan. Det var ungefär 25 år sedan senaste besöket i djurparken för både mig och Matte, och första för Theo och Liv.  Det var bra. Många djur som visade upp sig, roliga aktiviteter för en energisk fyraåring och inga köer till mat/toa/glass/karuseller. Förutom djurparken hann vi med en snabb sightseeing av Mattes gamla tillhåll från gymnasietiden och middag och bad på hotellet. Välbehövlig minisemester!

   
Vi kollade in järven och sälarna och älgarna. De tre björnungarna tyckte Theo var bäst. Vargarna var också häftiga. Den enda som inte ville visa upp sig var lokatten.

    
Ponnyridningen och fiskarna gillades också av Theo. Och tunnlar som man kunde gå in i och se kaniner på nära håll.


      
Matte utmanade mig och Theo att åka denna karusell. Theo bangade inte. Han tyckte att det var kul, även när den bitvis gick riktigt fort. Matte mådde illa bara av att se på när vi åkte och vågade sig inte på en åktur.

RSS 2.0