Så trött



Igår kväll hade vi familjen Klaminder på besök. När de åkte hem vid sju så var det dags för Theos kvällsgröt. Halvvägs in i grötportionen blev han så trött att han somnade sittades i stolen. Han var helt omöjlig att väcka så det var bara att ta av honom byxorna och bädda ner honom i sängen. Han sov gott lagom till dess att jag och Matte lade oss vi elvatiden. Då blev han oerhört pigg och vaken. Matte underhöll honom sedan till 01.45 innan han somnade om. Idag har han somnat strax före tio efter en ordentlig slurk välling och vi hoppas att han sover hela natten.

Åter till vardagen

Jag och Matte var helt slutkörda igår efter över en veckas hårt arbete. Efter babysimmet firade vi farbror Anders födelsedag och sedan låg vi på soffan alla tre resten av eftermiddagen och kvällen. Tur för oss att Theo var lika trött som vi var efter all aktivitet. Av renoveringen återstår nu bara lite fogande och listning innan hallprojektet är helt färdigt. Vi är riktigt nöjda med slutresultatet. Ska lägga upp lite före- och efterbilder vid tillfälle.

Vad har hänt på utvecklingsfronten den senaste tiden då? Massor känns det som! Theo kryper med en väldig fart och har även börjat resa sig upp mot allt som är i lagom höjd. Han kommer alltså åt en hel del farligheter och just nu känns det som att någon av oss har minst ett öga på honom hela tiden. Ändå blir det ju lite ajaj då och då. Igår klämde han fingrarna i en skåpdörr och slog pannan i skohyllan. Det gjorde förstås ont och han blev ledsen, men några minuter senare var han på skohyllan igen. Minnet är kort tydligen :-) Imorgon ska vi försöka hitta en hjälm åt honom.

Theo har också upptäckt att det är roligt att få omgivningen att skratta. När han är på bushumör spexar han och gör roliga miner och när vi skrattar skiner han upp som en sol. Vansinnigt charmigt!


Hemrenovering

Bloggen är vilade på grund av intensiv hemrenovering. Vi bygger, äter och sover. Men fint blir det! På fredag kväll hoppas vi att det mesta ska vara färdigt.


                          Theo "hjälper till".

Back in Umeå

Vi kom tillbaka från vår minisemester i Storuman i fredags eftermiddag. Det var ingen snö i Storuman, men härligt höstväder. Till och med golfväder. Jag, Theo och Leia tittade på när Matte och Daniel spelade nio hål i Gunnarn. Theo och Leia sov sig igenom nästan hela rundan och jag fick en skön promenad i solen. Som alltid var det mysigt och avkopplande att hälsa på farmor och farfar och bli bortskämda med mat och uppassning. Särskilt eftersom hela familjen var lite krasslig. Theo är frisk nu, bara lite snorig, men både jag och Matte har varit fortsatt krassliga hela helgen. Jag har varit mest illa däran med huvudvärk, halsont, hosta och värk i kroppen. I natt låg jag och hostade hela natten och var dödligt trött när Theo vaknade klockan sju. Matte gjorde en hjälteinsats och steg upp med honom medans jag fick ligga och dra mig en stund till. Jag sov till halv elva!! Vaknade härligt utvilad och något piggare. Idag har vi börjat så smått med våra renoveringsbestyr. Fast arbetet blir inte så effektivt med en bebis som vill vara med. Men till helgen kommer mormor och morfar och ger oss ett handtag.


                                       
                      Hos farmor och farfar fanns det roliga leksaker.



                                        
                      Matte och Daniel med varsin caddie.

Fortfarande förkylt

Theo är fortfarande lite snorig och rosslig i halsen men det går åt rätt håll. Orken är tillbaka och matlusten börjar bli bättre. Vi har mest hållit oss hemma de senaste dagarna med undantag för någon promenad och kortare tur med bilen. Igår hade vi gäster hela dan. Först familjen Klaminder och sedan familjen Lundqvist. Däremellan kom farbror Björn förbi på en snabbvisit. Vi tog oss inte utanför dörren på hela dagen. Fast det ösregnade ändå så det var bara härligt att kura inomhus med kaffe och gofika.

Eftersom vädret har varit så ruggigt och temperaturen snabbt har börjat krypa mot minus så blev det bråttom att inhandla en vinteroverall till Theo. Vi hittade en toppenfin en på Lindex. Den är ganska rymlig men ska förhoppningsvis passa hela vintern. Imorgon åker vi till Storuman och hälsar på farmor och farfar. Där har det visst kommit snö, så overallen kommer att komma till användning. 


Liten sjukling



              
 

Vi har en liten sjukling här hemma. Theo har drabbats av sitt livs första rejäla förkylning. Jag vaknade i onsdags natt av att han var kokhet och svettig. Det visade sig att han hade 39,5 grader feber. Han var ändå på ganska gott humör men lugn och matt. Resten av natten blev tuff. Theo sov väldigt oroligt och vaknade minst en gång i timmen. Eftersom han gillar att dricka vatten var det i alla fall inte svårt att fylla honom med vätska. Redan igår eftermiddag hade febern gett med sig. Han är fortfarande snorig och lite hostig men nästan lika pigg och fartig som vanligt. Däremot har han inte ätit så värst bra de senaste dagarna. Dessutom har han tyvärr kommit på att det är ganska roligt att leka med maten så vi har fått inhandla en haklappströja för att rädda kläderna. Men för tillfället tackar han nej till det mesta i matväg. Vällingen går i alla fall oftast ner och så mammas mat förstås. Han har velat amma så mycket att jag känner mig lite urlakad.

                        

RSS 2.0