Jag leker


                  

Utöver att gå på upptäcksfärd här hemma och hitta på bus så finns det en del lekar och leksaker som jag gillar. Grejen ni ser ovan är en av mina favoritleksaker just nu. Jag fattade för länge sen att ringarna skulle träs på pinnen men koordinationen öga-hand var det sämre med. Men sedan några veckor så trär jag på ringarna utan problem. Giraffen som skymtar i bakgrunden är en rolig lekkompis som man ska stoppa bollar i. När man trycker giraffen på huvudet spelar han musik har jag kommit på. Plocklådor är också kul, fast jag har ännu inte riktigt greppat att alla klossar inte passar i alla hål. Så ibland lyfter jag helt enkelt på locket och slipper därmed passa in klossarna i hålen. Det går bra det med! En av plocklådorna är en kakburk som spelar musik. Den spelar jag måååånga gånger per dag och dansar till musiken. Pratar i telefon gör jag då och då. Jag har en vanlig telefon och en mobiltelefon som jag sätter mot örat när de ringer. Favoritleken alla kategorier är att kasta boll med någon villig mottagare. Det är också roligt att köra bilar. Det gör jag på egen hand och låter vrmm, vrmm samtidigt. Fast ännu roligare är det om mamma eller pappa rullar bilarna till mig. Då försöker jag rulla tillbaka dem. Det går sådär, jag är bättre på att kasta bollar. Fast allra, allra bäst tycker jag om att busa, klättra och klänga på mamma eller pappa. Gärna i soffan eller på min stora lekmatta i vardagsrummet (den syns också på bilden ovan). 


                                          

         

Kalas



Helgen har försvunnit lika fort som alltid och familjen Ferry/Hannu har haft fullt upp som vanligt. I fredags barnvaktade Fia och Jonas Theo medan jag och Matte var på Invito och åt finmiddag. Vi hade väldigt roligt och ringde inte hem en enda gång. Vi kände oss helt trygga med våra barnvakter eftersom Theo har träffat dem så mycket och gillar dem skarpt. Även Theo hade haft en toppenkväll visade det sig när vi kom hem strax efter midnatt. Han hade varit glad och busig och somnat på utsatt tid utan krångel. Det kändes bra i mammahjärtat att han kan vara så trygg med andra än mig och Matte.

I lördags var vi hos Emma på treårskalas. MASSOR av små och lite större barn. Theo trivdes; han tittade på barn, jagade ballonger och klättrade i trappan. Sen somnade han av utmattning i vagnen på vägen hem. På kvällen kom Fia och Jonas förbi och barnvaktade lite igen medan jag och Matte tapetserade en av väggarna i vardagsrummet; från vitt till palmblad! Blev hyfsat rakt och fint som ni ser.


                

Ett litet busfrö...



                                  

...är vad vi har hemma. Men han är ju så söt att det inte går att bli arg. Fast nu lyssnar han faktiskt när vi säger "nej", även om han fortfarande oftast gör som han vill ändå. Han har också börjat kika på oss när han ska göra nåt som han tror är förbjudet, som om han vill kolla vad som gäller.

På fredag ska jag och Matte gå på restaurang på tu man hand och fira 5 år tillsammans. Moster Fia har lovat att vara med Theo hemma hos oss. Om hon inte lämnar återbud när hon ser det här :)

Babysim

Imorse har vi varit och babysimmat, andra tillfället på fortsättningskursen. Det blir bara roligare att simma för varje gång. Theo har börjat sparka ordentligt med benen och kan simma runt själv med flytringar på armarna. Fast som vanligt är det tröttsamt att simma, han har just vaknat efter en 2,5 timmar lång tupplur. 


     Ett, två tre, DYK!



                 


Vardag på Vargvägen

Vi har en mysig vardagslunk här hemma på tre man hand. Att få vara hemma båda två med Theo är verkligen lyxigt. Jag försöker förtränga att den här sköna tillvaron börjar närma sig sitt slut för min del...

Igår eftermiddag hade vi besök av Helena (med bebis i magen som tittar ut vilken dag som helst nu!) och Emma. Theo och Emma leker rätt bra ihop trots åldersskillnaden. Theo blir väldigt nyfiken på alla leksaker som Emma håller på med och vill gärna hänga på henne när hon klättrar och hoppar på lekmadrassen. Det är roligt att se att han börjar uppskatta att ha kompisar att busa med. Theo slocknade direkt när Helena och Emma åkte hem, vi hann inte ens sätta honom i vagnen och gå ut. Medans Theo sov inne i sin säng passade jag och Matte på att rensa vår klädkammare. När Theo vaknade ville hans förstås "hjälpa till". Efter det blev det inte så mycket gjort. En säck till UFF och en säck till soprummet blev det i alla fall. Resten av kvällen var vi bara hemma; lagade mat, lekte, barnsäkrade några skåp och låg i soffan. Den senaste veckan har vi barnsäkrat nåt varje dag. Theo upptäcker hela tiden nya saker att öppna och dra ner.

Idag är det -15 och vi har än så länge hunnit med frukost, lek, lunch och en kort promenad. Både jag och Matte känner oss tyvärr lite småkrassliga med halsont och lite snuva. Theo har hostat  i natt och är rosslig i halsen. Håller tummarna för att det stannar vid det.

I eftermiddag tänkte jag laga köttsoppa för första gången. Kan gå ungefär hur som helst...

                             
         Emma & Theo                                    Så här hjälper jag till.              



                             
                                         Avslutar dagen med att riva
                                         ut lite vantar och mössor
.

God fortsättning

Vi har varit hemma i Umeå i snart en vecka. Har hunnit med att träffa lite vänner, gå på rea och städa bort julen. Efter att ha varit på resande fot i två veckor var det roligt att se Theo i hemmamiljö igen. Det är nu man märker vad mycket han lärt sig sedan vi åkte. Han har blivit kanonduktig på att klättra och han leker mycket mera självständigt nu. Han är stadigare när han går med stöd vilket innebär han har en hand fri och kan öppna alla skåpdörrar och lådor i köket. Så nu är det mycket vaktande igen...

Jag har så smått börjat ladda upp mentalt för vad som komma skall - förvärvsarbete! Jag och Matte byter plats den 2:a februari. Just nu har jag blandade känslor. Ganska kul att komma tillbaka till jobbet igen men tråkigt att vara borta från Theo så mycket. Vi är ju som vana att hänga ihop för det mesta.

Bjuder på några bilder från helgerna som varit. Visst är han för skön vår goding!!

                   
Pianolir med Leia.                Uppklätt på julafton!          Bus-Theo tittar ut.

           
Att gå i trappan gillade          Min nya traktor.                  Rattar matstolen. 
jag skarpt.

       
Så här glad är jag när          Go å glad!
jag får dammsuga en
stund.

GOTT NYTT ÅR!

Sedan i lördags har vi hälsat på Theos mormor och morfar i Malmberget. Vi har vilat, ätit gott och träffat släktingar och vänner. Morbror Jonas och moster Fia är också här på besök. Theo har alltså inte haft brist på underhållning den här veckan. Han har visat upp flera nya tricks sedan vi lämnade Umeå; han vinkar när man säger hej, hej då eller "vinka", när han får en slängpuss smackar han tillbaka, han säger "atten" (katten), han dansar till Abba och leksaker som spelar musik, han dammsuger och han pekar mot taket för att visa var lampan är. Fast det gör han även när man frågar var pappa är...

Det nya året firade vi in på hemmaplan med god mat och bubblig dryck. Theo somnade halv tolv och missade sitt första nyårs-tolvslag. Imorse tog han i alla fall sovmorgon till halv tio så jag och Matte fick ligga och dra oss en stund.


Nyårsstassen sitter som gjuten och frissan är fixad - Theo är redo att fira in 2009!


RSS 2.0