Nudist, javisst!


                        

Theo har drabbats av kliande solsveda så idag håller vi oss inomhus nu när det är som hetast ute. Matte gjorde en blixtutryckning till apoteket imorse för att köpa kylbalsam och fick beskedet att det var slut på alla apotek i hela Umeå sedan i lördags! Han fick iaf med sig en svalkande aloe vera-gel som verkar lindra något. På förmiddagarna har vi skugga på vår balkong så Theo fick kyla av sig lite i gungan.

Äntligen semester...


                                      

...och vilket semesterväder! Underbart med sol och värme, man riktigt känner hur ledighetsstämningen infinner sig. I helg har Theo och jag fått rå om varandra ordenligt och vi har inte gjort nåt särskilt alls; lekt i parken, matat fåglarna i dammen, sparkat boll och cyklat massor. När Theo har tagit sin dagliga lur har jag njutit av värmen på balkongen och en bok. Jag har just läst ut "Flyga drake" av Khaled Hosseini, otroligt bra! Får bli veckans boktips.

Förra veckan hade Theo roligt sällskap i form av farmor Margareta. Hon barnvaktade vår lille best från måndag till fredag medans jag jobbade och Matte golfade. Det gick fantastiskt bra och Theo var tydligen snäll som ett lamm. Detta trots att han var ordentligt febrig från midsommardagen och ända till tisdag. Han var inte sjuk i övrigt så vi gissar på att det var tänderna som var besvärliga. Nu har han i alla fall flera fina kindtänder att visa upp.

         

Midsommar

                       
                                   Liten pojke, stor lappmössa.


Midsommarafton firades traditionsenligt med massa Ferryaner och andra kära släktingar i Theos farmors hemby Örträsk. Vädret var med oss nästan hela dagen och förrätten och halva varmrätten intogs i det fria. Sen jagade regnet in oss i sommarladugården där vi smaskade på chokladtårta och jordgubbar framför kaminens sken.  En härlig dag och kväll med god mat, kall snaps och himla trevligt sällskap!

 
                                                  
           Theo, pappa och farfar...             ...på väg till hembygdsgården.


                                                   
     Faster kockar souvas,                           I grilldimman!
     farbror stryker omkring.


I städtagen


                               
  Theo dammsuger...      ...överallt!           Så där ja!

Mjölkfritt tack!

I helg har jag och Theo haft mormor och morfar på besök. Mormor kom faktiskt redan på onsdag och tog hand om Theo resten av veckan när jag var på jobbet. Matte premiärtävlade på sverigetouren i Söderby under helgen så det var roligt att ha sällskap. Morfar hade med sig nästan 20 paket välling och gröt till Theo! Den mjölkfria välling och gröt som Theo får har inte funnits i butikerna på nästan två månader eftersom företaget som tillverkar den har råvaruproblem. Jag och Matte dammsög hela Umeå på välling när vi insåg att den var på väg att ta slut men vi fick bara tag på fyra paket. Då ryckte mormor och morfar in och köpte upp all mjölkfri välling i Gällivare/Malmberget, medans farmor rensade vällinglagren i både Storuman och Hemavan. Nu har vi så att vi klarar oss många månader framöver!

I helg fixade vi en cykelsits till min cykel och Theo fick ta sin första cykeltur. Det uppskattades! Tyvärr var det bara morfar som hade kameran framme så jag kan inte bjuda på några cykelbilder. Men nedan ser ni vårt gull i full färd med att sortera sitt välling- och grötlager.


     


RSS 2.0