Snö

     
Helgen har varit stillsam. Matte kursade med jobbet i Skellefteå och vi andra hade det mysigt hemmavid. På lördag bjöd vi familjen Klaminder på eftermiddagskaffe och blev sedan bjudna på lax och lördagsgodis hos familjen Lundquist. Annars mest lek inne och ute. Jag och Theo skar till en häftig pumpalykta som sken så här fint igår.
 
Just nu vräker snön ner. Theo är mycket nöjd och har redan varit ute och skottat en stund efter middagen.
 
     
          Theo fångar Liv i en fälla...
 
     
          ...och sedan sig själv.
 
 

Pappas flicka

   
       
 
      
Mathias i Västansjö påsken 1977. Eller är det Liv? Samma söta näsa och stora blå i alla fall. Fina är de båda två! 

Ombytta roller

Min första arbetsvecka är avklarad och bytet från hemmamamman till hemmapappan gick fint. Liv vinkar glatt på morgonen när jag går och är lika glad när jag kommer hem igen. Jag trivs med att vara tillbaka på kontorsstolen och Matte uppskattar det lugna tempot hemmavid efter en lång vår/sommar/höst av övertidsarbete. Alla nöjda och glada alltså!
 
För Theo är det Angry Birds som gäller just nu; på kläder, på sängkläder, att spela och att rita. Den lilla "svarta tavlan" kom från Bamseklubben igår och den har redan använts flitigt. Liv tränar på det mesta; att gå, att köra vagn och att klura ut hur saker och ting fungerar. Hon har knäckt koden när det gäller plocklådan och passar lätt in den runda klossen i rätt hål. Triangeln och fyrkanten är svårare. Hon har också fattat grejen med pop-upleksaken som syns nedan. När hon får en kloss i lådan eller ett djur poppar upp så applåderar hon sig själv. Duktig Liv!
 
     
      Fundersam tjej. Frisyren har vuxit till sig och virvlar sig lite hur som helst.
 
     
      Theo ritar en gubbe som hoppar studsmatta över ett träd och upp till månen. Fantasin flödar!
 
     
      Så här funkar det. Man trycker, vrider eller drar så att figuren hoppar upp. Sen stänger man luckorna och kör en gång till.
 
     
      Den tjejiga halvan av familjen.
 

1 år med Liv

Nu har vi en ettåring i huset! Till helgen tänkte vi fira henne ordentligt med tårta. Men redan idag fick hon hjälp av Theo och mormor att öppna några paket. Theo var mest laddad.
 
I förmiddags var det dags för ettårskontroll på BVC vilket, utöver vägning och mätning, innebar ett sprutstick i vardera ben. Mycket ledsen tjej på hemvägen och en jobbig eftermiddag med ont i benen. Nu sover iaf båda barnen sött och vi har precis plockat upp morfar från tåget.
 
     
 
     
 

Sjukliga

Förra helgen hälsade vi på farmor och farfar i Storuman. Och träffade kusin Dante med föräldrar. Och kalasade med Leia som fyllde 5 år. Mycket roligt! Sedan hemkomsten på söndag kväll har det mest varit krassligt. Liv blev förkyld och Theo fick hög feber som höll i sig ända till torsdag. I fredags var det Mattes tur att ha feber. Jag har faktiskt klarat mig, än så länge. Liv har dessutom börjat med den fula ovanan att vaka några timmar på natten. I natt var det min tur att sitta uppe med henne mellan kl. 01.30 och 05.00. Trött, tröttare, tröttast...
 
       
        Skönaste kusinerna! Dante gillade att hänga med Theo.
 
       
        Liv lånar Dantes kontor och gör undan lite jobb.
 
       
        Theo demonstrerar sin pruttlera för farmor.

RSS 2.0