Party

I lördags var vi på 30-årsparty. Theo var festens yngste deltagare och gjorde succé. Han blev bland annat beundrad av ett helt gäng med tvååringar som ville klappa på honom och sjunga för honom. Theo tyckte att det var kul med all uppmärksamhet och ville inte somna förrän framåt tiotiden.



Under veckan har Theo varit lite snorig och rosslig i halsen. Han har därför varit lite smågnällig och extra kelig. Nu är han i alla fall mindre snörvlig och hostig så vi hoppas att han är på bättringsvägen. Jobbigt att vara krasslig när man är så liten och inte kan fräsa och hosta så bra :-(

Theo har börjat uppskatta sitt babygym och gymmar nu ivrigt en stund när vi lägger honom i det. Han pratar glatt med Spöket Laban och det har även hänt att han fått in ett slag på honom. Roligast är det förstås när mamma eller pappa är med och leker. Så här glad var Theo kl 05.30 imorse när vi busade i gymet. Jag själv var rätt trött...

    

En annan sysselsättning som Theo uppkattar mycket för närvarande är att smaka på allt som kommer i hans väg; mammas tröja, hörnen på en filt och öronen på hans mjukisråtta - allt åker in i munnen!

Valborgsmässoafton blev en lugn tillställning för familjen Ferry/Hannu. Promenad och golf i Holmsund på dagen och god middag hemma på kvällen. Det blir mycket mys hemma i soffan nuförtiden!


Morgongymnastik


image61

Lördag morgon och Matte och Theo tränar på att ligga på mage och lyfta huvudet. Som ni ser går det utmärkt! Det är sol och 10 plusgrader ute. Alldeles för fint för att inte vara utomhus! Vi ska just packa in hela familjen i bilen och göra en utflykt till golfklubben i Holmsund för att slå lite bollar på rangen.

Tant Doktorn

Igår klarade vi av Theos första läkarbesök på BVC.  Vår lilleman verkar utvecklas fint och klarade besiktningen utan anmärkningar. Vågen stannade på 6 640 gram den här gången vilket innbär en viktuppgång på 570 gram över två veckor. Han hade även vuxit på längden och är nu 60 cm lång. Doktorn tyckte att vi hade en stark och rejäl bebis.

Vi har haft fullt hus och fullt ös här på Vargvägen hela förmiddagen. Mina gamla kursare Malin och Elisabeth kom på besök med sina små. Malin hade med sig Meja, Moa och Mevin och Elisabeth hade med sig Freja och Stella. Theo var coolare än nånsin. Han satt helt belåten i mitt knä och bara tittade på alla barn. När de åkte somnade han som en stock och han sover fortfarande djupt. Det tar på krafterna att träffa nya kompisar!


 image60
                                               Mina fina killar!

Big Uman

Nu är vi tillbaka i Umeå efter några sköna dagar i Storuman med god mat, trevligt sällskap och inte minst mycket sömn. Hela familjen Ferry/Hannu släckte lampan redan vid tio varje kväll och både jag och Matte är härligt utvilade. Vi har dessutom fått dela med oss av Theo till farmor Margareta och farfar Arne så även våra armar är utvilade och redo för en ny vecka av bärande på sonen. Theo vill ju helst vara i famnen och jag som är lite klenare än Matte börjar känna av hans 6 kilon i armarna och ryggen...Tror att det är dags för mamma Linda att börja träna gym!

    

Theo och farbror Björn fick tillfälle att träffas för första gången och det verkade som att tycke uppstod från båda håll.  Björn ställde upp som barnvakt och lyckades söva både sig själv och Theo. Jag och Matte hittade dem båda halvliggande mot sovrumsväggen och fick oss ett gott skratt. Tyvärr hann vi inte föreviga det tillfället på bild.



Vi hann med att umgås med familjen Westman/Söderlund en del. Theo och Leia hade en andra date och Leia verkade vara lite intresserad men Theo spelade svårfångad. 

   

Åsså blev det ju några vändor med barnvagnen förstås.


Gullunge!!!

Veckans badpojke

Det är riktigt skönt att ha hela familjen samlad igen! Veckan har flugit förbi trots att vi inte har gjort nåt särskilt, bara haft det mysigt ihop! Solen har lyst på oss de senaste dagarna och våren verkar äntligen ha kommit till Umeå för att stanna. Härligt!!

I veckan har vi tillbringat en hel del tid med familjen Klaminder som är tillbaka i Umeå efter tre långa månader i USA. Theo fick träffa sin kompis Sebastian, 2 år, för första gången. De verkade komma bra överens förutom när Sebastians mamma Lisa hade Theo i famnen. Då tyckte Sebastian att Theo kunde gå hem :-) Jag tror att våra killar kommer att hitta på mycket bus tillsammans framöver.



Theo har fått prova på badbaljan några fler gånger och numera älskar han att bada. Roligast är det förstås när man får bada i badkaret med mamma och pappa men även ensambad i baljan är kul.

                   

Nåt annat som är kul är att få vara med pappa i hans säng. Theo har hittat en favoritplats på Mattes arm och mina killar brukar ligga och ta igen sig en stund på morgonen så att jag får äta frukost och läsa tidningen i lugn och ro.

         

Även fast vår lille kille är go och glad för det mesta så händer det ju att han ilsknar till ibland. Ungefär så här brukar det se ut.



Imorgon får vi besök av farbror Björn och på lördag tar vi bilen till Storuman och hälsar på Theos farmor och farfar. Ny uppdatering efter helgen alltså!

Dambesök

Idag firar Theo 6 veckor! Igår var vi på BVC och kunde konstatera att han lagt på sig ytterligare några gram. Han väger nu 6 070 gram och är 58 cm lång. Jag har redan gjort en första rensning i hans garderob och stoppat undan de kläder som han växt ur vilket är en hel del. Det går undan det här! Nu bjuder han också på ett glatt leende ett par gånger om dagen. Helt underbart att se! Tyvärr är det inte så lätt att fånga på bild...

     

Jag, Theo och mormor Ingegerd har haft några sköna dagar tillsammans. I onsdags hade Theo dambesök från Ö-vik. Stella, 5 veckor, hälsade på med sin mamma Elisabeth. Stella visade Theo sin bästa nappsugarteknik men han var inte alls läraktig. Appropå nappar så har vi nu inte mindre än elva stycken nappar i olika material och utformning hemma. Theo har vänligt men bestämt tackat nej till samtliga. Det är nog bara att inse att han inte är någon napp-kille.

        

I fredags tittade faster Heidi förbi. Tyvärr var Theo på sitt sömnigaste humör och sov sig igenom hela besöket. Han fortsatte att sova mest hela dagen och kvällen. Jag trodde därför att han skulle hålla mig vaken hela natten efter allt sovande men inte det, han sov lika bra som vanligt.



De senaste dagarna har vi också hunnit med att springa på stan, laga god mat, promenera med vagnen och pyssla här hemma. Imorgon kommer pappa hem! Som vi har längtat!!


Snäll Theo

Igår bjöd farbror Anders och faster Nadja mig och Theo på lunch. Jag uppskattade den fantastiskt goda maten och det trevliga sällskapet. Theo verkade tycka om att titta på nåt annat än sin mamma och hemmets väggar. Farbror och faster turades om att bära runt på Theo som trivdes förträffligt i deras sköna armar. Jag och Matte har definitivt ytterligare två personer att lägga till listan med barnvakter. Jag och Theo enades om att de båda med råge nådde upp till betyget Med beröm Väl Godkänt :-)

Igår kväll kom så äntligen mormor Ingegerd. Det blir roligt för både mig och Theo att få lite sällskap i vår vardag. Det borde också innebära lite mera egentid för undertecknad...Fast Theo har faktiskt varit otroligt snäll med sin mamma sedan pappa reste bort. Han kanske känner av hur mycket skrik och gråt jag orkar med under en dag.

     
Farbror Anders      Faster Nadja

Ensamma hemma

Klockan 04.00 imorse åkte Mathias på träningsläger till Neapel för att hitta golfformen. Den närmaste veckan är jag och Theo solo här hemma och kan styra och ställa precis som vi vill. Vi tror att vi kommer att klara oss bra men för säkerhets skull kommer mormor Ingegerd och avlastar mig några dagar under nästa vecka. Det ser vi fram emot!

Idag har vi tagit en långpromenad i solen och handlat lite lördagsgodis (åt mamma, inte Theo). Att åka i vagnen är rena sömnpillret för sonen och han kan lätt sova bort några timmar. Kvällen tänkte vi tillbringa i tv-soffan på tu man hand. En lugn och skön lördag alltså!

Det blir en hel del fotograferande nu för tiden och motivet är ju oftast detsamma :-) Bjuder på ett urval av de senaste dagarnas bilder.


Retro i pappas gamla sparkdräkt.


Vadå runda kinder?


Slumrat till i babysittern.


Fiskmobilen ovanför skötbordet är intressant...

Hänt i veckan

Eftersom blogg.se har legat nere några dagar har vi inte kunnat uppdatera sidan på ett tag. Här kommer i alla fall en kort resumé över den gångna veckan.

Under helgen hann vi med att närvara vid två middagsbjudningar. I fredags bjöd Jonas och Fia på lyxig trerättersmiddag. Theo somnade i babyskyddet efter förrätten och sov sedan hela kvällen med undantag för tio minuters matning. Perfekt för mig och Matte som slapp äta i skift vilket händer allt som oftast nu för tiden. En väldigt trevlig kväll! På lördag morgon tog Jonas bussen till Stockholm och nya jobbet. Vi saknar honom redan...

I lördags fyllde Theo fyra veckor!!! och Helena, Anders och Emma bjöd på middag. Den här gången ville Theo vara med vid matbordet så jag och Matte turades om att äta våra tacos. Han somnade till slut när han fick låna Emmas vagn och sov sött till dess att det var dags att gå hem. Ännu en väldigt trevlig kväll!

I måndags lämnade jag mina killar ensamma hemma och unnade mig två timmar "egentid" på stan. Första shoppingrundan på egen hand sedan Theo föddes - ganska härligt får jag väl lov att erkänna :-) Fast det blev inte så mycket shoppat, bara en babybok att fylla med anteckningar och bilder från Theos första år. Bäst att börja nu innan vi har glömt allt.

Igår var det dags för ny invägning på BVC. Theo fortsätter att växa så det knakar. Han väger nu 5 750 g och är 57,5 cm lång. Han är stor vår kille och han börjar bli ganska tung i famnen.

I fredags tror jag förresten att jag skymtade jag det första leendet i vaket tillstånd. Han fyrade av ett försiktigt leende mot mig på skötbordet. Numera trivs han faktiskt riktigt bra på skötbordet och det är sällan sura miner vid blöjbytena. Han verkar särkskilt uppskatta fiskmobilen från IKEA och den randiga tapeten.


Theo i gåbortkläder laddar för middagsbjudning...


...och sover sig igenom middagen.


Morbror och Theo


RSS 2.0