GOD JUL!



Vi myser i Storuman med Ferry-släkten. Här är lagom många minusgrader, snötyngda grenar och snödrivor som gjorda för pulkaåkning. Så härligt med riktigt vinterväder!

En god jul önskar vi alla bloggläsare!

Julmys

Vi smygstartade julfirandet igår med glögg, peppisar och klappöppning. Eftersom vi reser hemifrån över jul och nyår ville vi ha lite julmys hemma också. Alltså tjuvöppnade vi några klappar som Theos mormor och morfar skickat. Theo fick också öppna ett paket från mig och Matte. Vi hade köpt en bultbräda som blev poppis på en gång. Framför allt hammaren som hörde till. Han sken upp som en sol när han fick den i sin hand och började banka på piggarna. Så vi får nog ta med oss bultbrädan på vår resa eftersom den var så uppskattad. Jag och Matte öppnade julklapparna som vi köpt åt varandra. Vi hade bestämt att klappen inte fick kosta mer än 300 kr men Matte fuskade och gav mig vackra smycken. Men lika glad är jag för det :) Tack kärleken!!

Idag har vi packat och förberett vår resa och imorgon bär det av till Storuman. Vi gör ett stopp i Ekorrträsk på vägen och träffar familjerna Klaminder och Rhen. Ska bli himla trevligt.

                                      

Familjebad

     

I veckan tog vi oss äntligen iväg och badade på Iksu. Vi har varit på väg flera gånger men förkylningar och magsjuka har kommit emellan. Den lilla varma bassängen var helt folktom så vi kunde busa fritt. Theo hade inte glömt bort hur man dyker trots att det var ett tag sedan sist. Hans favoritlek är när Matte dyker och blåser bubblor under vattnet. Då skrattar han vansinnigt mycket. Kul hade vi!

3:e advent



I lördags firade vi lucia hemma med mysigt morgonfika och Theo fick smaka sin första pepparkaka. Han gillade den. Peppisen sköjde han ner med lite äppeljuice - premiär det med. Juicen var han inte lika imponerad av. Vatten verkar smaka bättre än så länge. 

Resten av helgen har Matte och Theo umgåtts mest på tu man hand. Jag och mina tre fantastiska notariekollegor vid Skellefteå tingsrätt hade notarieåterträff här i Umeå i helg. Utan de här tjejerna hade jag inte överlevt min tingstjänstgöring med förståndet i behåll. Det är mer än två år sedan vi träffades alla fyra men det kändes som igår. Otroligt roligt!


Hallen är färdig

Jag och Matte lyckades till slut hitta ett par klädhängare till entrén som vi kunde enas om. I förra veckan anlände hängarna - från Gällivare av alla ställen - och i söndags satt de på plats. Nu kan vi äntligen säga att vi är helt färdiga med hallprojektet. Se bildbevis nedan.

Till slut kom den riktiga vintern till Umeå också! Klart och - 5 idag. Otroligt skön omväxling till allt regn och slask. Det står bättre till med hälsan också. Och vi håller tummarna för att vi håller oss friska till nästa år. Idag tog vi första promenaden med barnvagnen på flera dagar och Theo stortrivdes. Han kikade sig omkring och höll sig vaken i 1,5 timme.

Åsså nattsuddar vi igen...blir lätt så när Theo somnar sent.



Före


          
Efter

2:a advent...

...och vi är sjuka igen! Magsjukan slog till för Matte i fredags kväll och för mig tidigt på lördag morgon. Theo klarade sig lyckligtvis bättre. Han kräktes redan på torsdag men eftersom han bara kräktes en gång och inte verkade ha ont i magen så trodde vi att han ätit för mycket eller fått i sig något med mjölk. Men eftersom han har mått toppen hela helgen så var det antagligen han som smittade oss. Idag har vi i alla fall mått lite bättre.

Helgen har alltså varit mycket stillsam. Vi har inte lämnat lägenheten överhuvudtaget. Jonas har varit på besök från Stockholm och vi hade storslagna planer för lördagen som blev inställda. Jonas och Fia vågade sig i alla fall förbi hos oss på en kopp kaffe idag. Sen har vi förstås tittat på skidskytte och hejat på farbror Björn i spåret. Och hurrat för faster Heidi som tog VM-guld igår!!


Theo busar med Jonas och Fia...



...och kollar på skidskytte.


Nio månader och 75 gram lättare

Ni läste rätt. Theo har gått ner i vikt. Tror inte att det är någon fara på taket dock. Nu ligger han bara två kurvor över "normalen". Men det syns faktiskt att han har smalnat av lite runt midjan även om han fortfarande är väldigt rund och go.

Idag var Theo och Matte på öppna förskolan ihop. De hade träffat massor av bekanta småttingar och Theo hade krupit runt som aldrig förr. Själv passade jag på att julshoppa och storhandla. Julen närmar sig med stormsteg känns det som.




På dagen nio månader!

RSS 2.0