Semester

Jag och Theo är på semester! Hela familjen lämnade Umeå under måndag förmiddag. Matte åkte 60 mil söderut till Uppsala och vi 50 mil norrut till Gällivare. I Luleå stannade vi till och plockade upp min kompis Anna och hennes bebis Clara som är 5 veckor. Clara var förstås ett litet pyre bredvid vår bjässe till bebis. Theo sov hela vägen från Umeå till Luleå och han och Clara snarkade ikapp mellan Luleå och Gällivare. En mycket behaglig resa för alla parter alltså.

Idag har vi hunnit med en tur på stan i bärselen och besök av halva släkten. Theo har varit på strålande humör ända tills det blev sovdags. Då var han alldeles övertrött av all aktivitet och jätteledsen stackarn. Till slut somnade han i alla fall efter en hel del gråt och lite snuttande i famnen.

En sån här fin gunga har mormor och morfar införskaffat till Theo. Den har hela sex gunghastigheter och spelar tio olika melodier! Theo trivdes finfint i gungan och somnade sittandes i den två gånger under dagen. När han somnar kan man enkelt fälla ner sitsen till liggande läge. Ett bra köp alltså!

image87

Bläckfisken

image86

En sån här mjuk och greppvänlig bläckfisk fick jag av farmor idag. Och smakar gott gör den. Jag gillar den skarpt! Tack fammo!

I'm a rocker, yes I am!!

image85

Onsdag morgon och Theo tar det lugnt i soffan i väntan på att farmor, farbror Anders och faster Nadia ska komma på besök. Visst ser han riktigt cool ut vår kille!! Innan besöket var avslutat åkte tyvärr kläderna av sedan det hänt en liten olycka i byxan. Ibland hinner Theo med tre ombyten på en dag så tvättmaskinen går varm här hemma.


Skön söndag

Matte är på träningsläger och jag och Theo har fått roa oss på egen hand under helgen. Vi har haft det härligt ihop! Tyvärr fick Matte halsont och feber efter avresan från Umeå så han har legat nedbäddad på hotellet hela lägret stackarn.

Idag har Theo varit på sitt allra soligaste humör. Han är oftast go och glad men idag har han inte varit ledsen eller arg en enda gång. Vi har busat i sängen på morgonen, tagit en lång promenad och haft besök av två av mina notarie- och fiskalskollegor. Eftermiddagen avslutades med att jag tog med Theo på hans första besök på Ica i bärselen. Han satt snällt och tittade på omgivningarna och jag kunde handla i lugn och ro. Nu ligger han i sängen och sover gott. Såna här dagar är det ju bara helt underbart att vara mamma!
       
Bjuder på några bilder från dagens morgonmys och lek i sängen med snuttefilt och prassel-leksak. De senaste dagarna har Theo börjat kunna greppa om en del saker och de åker ju förstås snabbt in i munnen. Babygymmet är fortfarande populärt. I förmiddags gymmade han så hårt att han plötsligt somnade mitt i allt :-)

         

Passar på att visa upp Theos stiliga mörka hårsvall också. Det syns inte så bra framifrån men han har faktiskt en hel del hår på knoppen. För tillfället har han dock lyckats anlägga en kal krans runt huvudet eftersom han spenderar en hel del av dagen och natten på rygg. Fast vi gissar att bristen på hår bara är tillfällig och att han kommer att få samma täta hårsvall som sina föräldrar så småningom!


7 290 gram

Mathias är hemma igen och både jag och Theo tycker att det är härligt!

Eftersom det hunnit gå några veckor sedan den sista invägningen och jag och Matte var så nyfikna på om Theo lagt på sig nåt så tog vi en promenad till BVC igår. Vågen stannade på 7 290 gram den här gången. Ingen tvekan om att han äter som han ska alltså. Det är svårt att mäta längden på såna här små rörliga krabater. Vi enades om att han är ungefär 63 cm lång vilket i så fall innebär att han vuxit 3 cm sedan sist. Det kan säkert stämma eftersom många av hans bodysar börjar bli lite korta.

Idag har vi varit nere i city och sprungit i affärer. Theo sov sött i vagnen i flera timmar så alla ärenden blev gjorda och jag och Matte hann till och med ta en lunch i lugn och ro. Lyxigt värre tyckte vi!

Så här sött somnade Theo i bärselen igår. Det händer lite då och då att han somnar till när han sitter selen.

    

Och så här glad och uppspelt blir han när vi busar på sängen!


10 veckor

image75

Här var Theo 2 veckor...

image76

...och idag är han 10 veckor!

I love Daddy

image74

Vi längtar efter dig pappa! Jag vill sova och gosa i famnen nästan hela tiden och jag tror att mamma börjar bli trött i armarna :-) Fast på den här bilden sover jag sött i min egen säng.


Den som ingen tutte har...

image70

...han får suga på snöret till mössan. Man tar vad man har så att säga!

Jag och Theo har haft ett fulltecknat schema den gångna veckan. Träff med mammagruppen på måndag, en tur på stan och fika hos Lisa och Sebastian på tisdag och middag med Anders, Helena och Emma på torsdag. Dessutom har farmor Margareta varit på besök vilket betydde att jag fick lite tid för annat än sonen och Theo fick en ny lekkamrat. Farmor, som brukar assistera farbror Björn med hans träning, hade tuffa träningspass med Theo i babygymmet och han har nästan kommit på hur man vänder sig från rygg till mage. Med lite hjälp från mamma lyckades han till och med snurra runt på sängen igår eftermiddag.

              

Efter några gråa och regniga dagar lyser äntligen solen igen. Jag och Theo ska gå ut och njuta! Idag har vi inga sociala åtaganden och ska bara mysa på tu man hand.

Sommarvärme

Det är sommar i luften här i Umeå! Vi har haft några riktigt varma dagar, gräset är grönt, träden har börjat slå ut och blommorna har tittat upp ur jorden. Härligt med sol och värme, särskilt för en småbarnsmamma som tar många promenader med barnvagnen. I lördags satt jag och Theo och solade vid Nydalasjön med några kompisar från Gällivare. Theo sov sött i vagnen nästan hela tiden. När han vaknade fick han träffa en söt tjej som heter Rut och är 7 månader. Rut skrek glatt åt Theo som var på sitt bästa humör och fyrade av ett och annat leende. Tyvärr hade jag glömt kameran hemma så det saknas bildbevis från utflykten.

Idag börjar Mathias tävligssäsong på riktigt. Han tar bilen ner till Gävle för att träna några dagar innan den första tävlingen går av stapeln nästa helg i Gripsholm. Han blir borta i ca två veckor om inte hemlängtan blir för stor. Farmor Margareta har erbjudit sig att komma till Umeå och umgås med mig och Theo. Det ser vi fram emot!

Theo utvecklas i en rasande takt. Nu "pratar" han ganska mycket med oss och tycker att det är väldigt roligt om vi pratar tillbaka. Han har också blivit väldigt rörlig och skruvar och åmar sig i sängen och i babygymmet. Han har ordentliga benmuskler så vi är beredda på att han rullar runt på mage när vi minst anar det.

               
Vilka snyggingar! Jag och Theo modellar för Matte.          



Heja Sverige! Den här bodyn har jag fått av pappa.



Vad är det nu då? Stör mig inte, jag gymmar ju...

1:a maj

image66

Två månader gammal är jag idag och drar redan storlek 68 (på en del plagg i alla fall). Den här fina dressen har jag fått av min mormor. Visst är jag vårfin!!?


RSS 2.0