Vacker blomma och underbar son!


Mammas lilla hjälpreda 2



Theo kan diska, dummsuga och vattna blommorna. Nu återstår bara att lära honom att köra tvättmaskinen. Sen är han fullärd :)

Mammas lilla hjälpreda

                         

I början av veckan kom jag på att Theo kan få stå bredvid mig och pyssla när jag lagar mat/diskar/stökar bort från diskbänken. Han tyckte att det var toppenkul att sortera köksredskap och framför allt att leka med rinnande vatten. Nu vill han inte göra annat. Han tar dessutom saken i egna händer och drar fram en köksstol till diskbänken och kliver upp.

Vi har nästan klarat av hela första inskolningsveckan nu. Idag var första dagen som mammorna/papporna skulle vinka hejdå på morgonen för att gå ut och sätta sig i en annan del av huset. Jag förklarade att jag skulle gå och jobba och hämta honom när han lekt färdigt. Theo nickade så där gulligt klokt och gav mig en kram och en puss (på begäran). Sedan var sonen borta. Han hade inte ens tid att vinka i fönstret så det vara bara att knalla iväg...Enligt fröknarna hade han varit glad hela tiden. Vid ett tillfälle hade han iaf sagt mamma och gått till ytterdörren. Så lite saknad var jag nog...När jag kom tillbaka ville han kramas och visa ett fotografi på honom som fröknarna satt upp. Goungen!

I eftermiddags tog vi en tur på stan och uppdaterade Theos garderob och tittade in på jobbet.


Första dagen på förskolan

Idag har Theo börjat på förskolan Sandbacken, avdelningen Fjärilen. Det är tretton barn på Theos avdelning och alla är födda under första halvan av 2008 förutom en tjej som är född i december 2007. På avdelningen finns fyra fröknar som kommer att följa barnen till nästa avdelning om ett år och även därefter till dess att de är sex år och "går ut" förskolan. Jag var på föräldramöte förra veckan och första intrycket är att det verkar vara en väldigt bra och rolig förskola med fin personal.

Första inskolningsdagen gick bra. Theo sprang iväg och utforskade lokalerna så fort han fått av sig skorna. Föräldrarna fick sedan sitta i ett eget rum och barnen fick komma och gå som de ville. På en och en halv timme tittade Theo till sin mamma EN gång. När det var dags att gå hem ville han stanna kvar. Jag förklarade att vi skulle komma tillbaka imorgon varpå han nickade, sa mmmm och hämtade sin sko.


                     
                                 Vår stora kille!

Familjen är samlad

Matte kom hem till oss på lördag kväll och det tyckte Theo var kul. "Mamma!" sa han flera gånger och pekade på sin far...Även när han ser Matte på bild pekar han och säger mamma. Lite kul tycker jag :)

I förra veckan var det skiftbyte på onsdag eftermiddag. Då tog min mamma och min mormor över barnvaktssysslan från farmor Margareta. Theo trivdes även med dessa barnvakter och jag avslutade första jobbveckan utan problem.

Solen har strålat hela helgen och vi har inte  varit särskilt många timmar inomhus. Igår tillbringade vi hela dagen hos Mattes kusin med fru som bor idylliskt vid Umeälvens strand. Vi badade, lunchade, åkte båt och solade. Deras son Zack och Theo är jämngamla och busade bra ihop så det krävdes ingen särskild underhållning från vår sida. Theo åkte rutschkana tills han blev alldeles blå och blev lite förgrymmad på sin mamma när jag till slut avbröt leken och buntade ihop honom i en handduk. En grymt avkopplande och trevlig dag! Var det sista riktiga sommardagen månne?

Imorgon tar jag en tvådagarstripp med jobbet till Kittelfjäll och tittar på en omgrävd bäck. Matte golfar på Veckefjärden senare i veckan och då rycker snälla farmor in igen. 


                 Upp!    Sätta sig på rumpan!    Så där ja!

                 Ner!    Det gick bra!    Å upp igen!

Theo och farmor



Theo och farmor busar ihop på dagarna medans jag jobbar och de verkar ha väldigt kul ihop. Jag har avverkat mina första två jobbdagar efter semestern och det känns faktiskt ganska bra att vara tillbaka på kontorsstolen, trots finvädret...Tur att man har ett kul jobb!

RSS 2.0