Vår i luften

Idag har vi njutit av vårsolen ute på tomten. Vi har påtat bland vårlökarna (jag och Theo), fixat med staketet (Matte), sovit i vagnen (Liv), klättrat i blöta snöhögar (Theo) och kollat in vindsutrymmena ovanför hus och garage (alla utom Liv). På förmiddagen tittade halva familjen Klaminder (Lisa och Alvin) in och hjälpte oss med lördagens tårtrester. Dagen avslutades med korv- och makaronmiddag med André och buskillarna Douglas och Edward. Skön söndag trots en förlorad timme.

      


Kalas igen

Jag och Matte hade i ett svagt ögonblick lovat Theo att han skulle få ha födelsedagskalas med några föriskompisar, men så kom flytt och resor emellan. Så i lördags bjöd vi hem sex busiga ungar (Troy, Vilma, Oskar, Kian, Matilda och Max) med förälder på fika, fiskdamm och bus. Theo tyckte att kalaset skulle var läskigt. Temat för dagen var därför "monster och spöken" med spindelnätsballonger, spökgirlanger och monstertårta. Det var fullt ös i två timmar och en något trött Theo - och mamma och pappa! - på eftermiddagen. Men roligt var det!


                

                


Lika?

Visst påminner de lite om varandra syskonen Ferry? Liv 5 månader och Theo 3 månader.






image88

Hemma igen

Vi har haft sportlov. Jag, Theo och Liv hos mormor och morfar i Malmberget och Matte i Spanien. Alla har haft det härligt på resande fot men nu njuter vi av att vara samlade under ett tak igen. Vi har gjort oss hemmastadda på Törnskatevägen och den allmänna oredan börjar så smått reda upp sig. Lägenheten har vi lämnat ifrån oss igår och fått lite pengar för. Det känns skönt att kunna fokusera på nyhuset men lite vemodigt också...

I veckan har vi besökt BVC två gånger (femmånaderskontroll och fyraårskontroll) och allt var som det skulle med vikt, längd, hörsel och syn. Nu har vi ju en go och stor fyraåring här hemma! Födelsedagen blev en resdag men vi hann fira Theo på morgonen med tårta, ljus, sång och paket med lego och dataspel. Sedan blev det lite mer firande och paket hos mormor och morfar.

Liv sitter numera fint i sin matstol och första smakportionen fick hon i tisdags; potatis och palsternackspuré. Det verkade gillas. Gåstol har hon också börjat köra, eller sitta i än så länge. 

Idag står skidskytte och Mariehemsbiblioteket på programmet.


                    

                    

RSS 2.0