Lördag

Förra lördagen hade vi det mysigt i Storuman. Vi träffade Theos kompis Leia, lekte i snön och firade farfar Arne, farbror Anders och lilla Linnea. Farmor Margareta bjöd på en fantastisk viltmiddag och avsmakning av ett 20 år gammalt vin. Gött!

Den här lördagen har jag och Theo ägnat åt att sköta om pappan i familjen som har influensa. Är det svinisen kanske...? Jag och lilleman är i alla fall friska och krya än så länge. Tyvärr innebar Mattes tillstånd att jag tvingades ställa in en sedan länge inplanerad tjej-weekend med fru Klaminder i Sundsvall. Turligt nog var vi båda obokade nästa helg och har bestämt oss för att göra ett nytt försök då.

Matte ligger för tillfället och huttrar under en filt i soffan. Jag hoppas på att få natta Theo snart och göra honom sällskap framför tv:n. 


  

Härmapa

                    

Så här brukar min mamma göra. Jag gör likadant men använder smör istället för dagkräm. Går bra det med.

Tredagarsfeber?

Theo har varit krasslig igen och hemma från förskolan halva förra veckan. Symptomen bestod av feber och lite hosta men ingen snuva. Febern gav med sig i lördags men idag syntes små röda prickar över hela hans kropp. Kanske var det den där tredagarsfebern som sägs drabba nästan alla barn före tvåårsåldern? Nu verkar han må bra i alla fall. Han har varit EXTREMT mammig de senaste dagarna vilket är jobbigt för både pappan och mamman. Matte duger inte och jag får inte en sekund på egen hand.

Eftersom febern hade gett med sig i lördags tog vi oss iväg på ett sedan länge inplanerat knattebus. Det var kul att se alla barnen med föräldrar igen och Theo orkade också busa en stund även om han inte riktigt var sitt vanliga glada jag. I övrigt har vi ägnat helgen åt att umgås med morbror Jonas och moster Fia. Theo kallar morbror för "Nonne" numera men nåt som liknar "Fia" har han inte fått ur sig än. I söndags drog vi dessutom vårt strå till stacken på bostadsrättsföreningens gemensamma städdag genom att kratta mängder med löv. Theo hade en egen kratta och hjälpte till efter förmåga.

Idag hade vi utvecklingssamtal på förskolan. Pedagogerna tycker, precis som vi, att Theo verkar trivas bra vilket var skönt att få bekräftat. Vi fick också se massor med fina bilder på Theo som de tagit sedan han började på "föris", och som vi sedan kommer att få på CD. Det var roligt att få se lite av vad han pysslar med på dagarna.  


                           


Lördag

Snart är vintern här och då måste man ha en lekhjälm på förskolan. En sådan har vi införskaffat i veckan och Theo gillar att ha den på sig. Lite otippat eftersom han inte brukar gilla huvudbonader. Minns hur vi förgäves försökte få den lilla pepparkakshatten att sitta på i mer än tre sekunder förra julen :)

Ikväll ska jag och Matte gå på bio ihop för första gången på ca 20 månader. Före bion blir det mat och dryck på TC. Det var också länge sen sist. Theo ska underhålla morbror Jonne och moster Fia under tiden. Vi hoppas på en trevlig kväll för alla inblandade!

Bäst att skydda knoppen.


Puss



Alltid trevligt att komma hem från jobbet och bli välkomnad med en puss!

Helgen tillsammans med mormor och morfar gick alldeles för fort men nu står ett nytt fint förråd på vår balkong. Tack pappa!

I söndags var vi och träffade lilla kusin Linnea för första gången. Elle "Ninne" som Theo säger! Hon var förstås fantastiskt fin och söt.

RSS 2.0