Öroninflammation

                                               
                                         
 
Liv har varit krasslig ett bra tag nu. Feber, snor och hosta. Just när vi trodde att hon var på bättringsvägen - örininflammation! Första gången för henne och för oss (Theo har aldrig haft det). Vi har inte märkt att hon haft ont även om hon varit rätt klängig senaste veckan. Nu är Kåvepeninkuren inne på sin andra dag av fem och Liv och örat verkar redan bättre.
 
Förra helgen lämnade jag och Lisa män och barn hemma och gjorde Sundsvall och, förstås, Ikea. Skön och rolig avkopping för mammorna. Theo var ledsen när jag åkte men sedan hade helgen varit bra med korvgrillning på Bräntis och pulkaåkning.
 
Nu snöar det blött - och Matte skottar!
 
 

Polisen

         
 
I lördags var Theo bjuden på 5-årskalas hos Troy. Maskerad var temat för festen och Theo klädde ut sig till polis. När det var dags för ansiktsmålning ville Theo ha en kattmålning och blev...poliskatten! På partyt deltog även Batman, Spindelmannen och tre pirater. Kul fest tyckte Theo som också vill ha maskerad när han fyller år.
 
Efter kalaset tog jag och Theo boben till närmaste isbanan och testade skridskorna för första gången detta år. Theo var superladdad och blev nog lite besviken över att det här med skridskoåkning fortfarande var rätt svårt. Vi laddade för fortsatt åkning med familjen Klaminder på söndag men Theo fick hög feber på natten och låg nedbäddad i soffan hela söndagen. Idag mår han bättre men har förstås fört febersmittan vidare till lillasyster som varit febrig och ledsen idag.

Jullovet

Nu är vi tillbaka i vardagen efter en lång julledighet. Jag började jobba i onsdags och Theo gör sin första dag på föris imorgon. Julen firade vi i Storuman med Ferryanerna och sedan fick vi besök i Umeå av mormor och morfar över nyår. Före det hade vi en mysig tredjeadvent/luciahelg i Örträsk med härliga gänget Agge, Ivve och Åke. Och till fjärdeadventhelgen hade vi Jonas och Fia på besök. Mycket socialiserande på alla håll alltså.
 
Theo tycker att det är lite vemodigt att julen är slut och räknar redan ner till nästa julafton. "Tomten var snäll" säger Theo så här i efterhand, men vid tillfället gömde han sig bakom en fåtölj och sprang bara fram för att ta emot sina paket. Och bästa julklappen var...en pruttkudde!
 
Nyårsafton firade vi  hemmavid med en trerätters komponerad och tillagad av mig och Matte. På kvällen gav vi oss ut på en långpromenad med bob och vagn för att spana på raketer. Liv somnade i vagnen och missade tolvslaget som vi sedan skålade in i vardagsrummet. Theo var nära att somna kvart i tolv men gjorde en uppryckning med hjälp av lite godis. Han var sedan mycket nöjd över att ha vakat in det nya året.
 
Nedan en bildkavalkad fram till den 27 december. Efter det hamnade alla bilder på morfars kamera och hon (jag) som skulle tanka över dem till vår hårddisk glömde det.
 
  
Här är det ännu lite ostadigt men nu går Liv för det mesta istället för att krypa
 
  
Örträsk                   Liv läser julkort      Theo gör smällkarameller ock kokar knäck
 
 
Bus med retro glasögon och med brorsan
 
 
Theo demonstrerar Angry Birds för Dante och farbror
 
 
Theo öppnar paket och lagar plättar med farmor i nya kockkläderna
 

RSS 2.0