Actionjackson!

Tror det var i onsdags som jag fann sonen i full fart på vardagsrumsbordet. Det står numera parkerat framför tv:n så det inte ska gå att bestiga. Däremot så har han nu inga problem att ta sig upp på fönsterkarmarna ovanför soffan. Vet inte om det är en pöjk eller ett ap som vi har fått.
Jag ser mycket bättre härifrån!

Hursomhaver så ska mammis åka på kurs tisdag-onsdag i minikiruna(stockholm) och vi är väldigt spända på hur det ska gå. Tror det blir jobbigast för hon som lämnar vilde ville hemma.
mammis å knåddis myser

Veckan som kommer blir full med action den också. Kurs för mammis, på onsdag kommer mormor, sen åker pappe ner till österlen på fredag för umgänge med herrklubben Eriks Glada Gossar.

Efter tre veckor med feber titt som tätt och en pöjk med aptendenser så syns de gråa håren snabbare och tätare(!) för varje dag.
ser denna man grå och trött ut???
Men jag ler,blickar framåt, och blir gråare och gråare...

Pluppbad och knattekalas

Theo har infört nya morgonrutiner. Våra tidigare sovmornar är väck. Nu är det uppstigning senast kl. 06.00 som gäller, och detta oavsett om han somnat åtta eller tio på kvällen. Jag och Matte misstänkte att det kanske kunde bero på morgonljuset, nu är det ju ljust ute vid sextiden. Vi hängde därför ett mörkt lakan framför fönstret i fredags men det verkar inte hjälpa.

I lördags var det min tur att stiga upp med Theo och Mattes tur att ha sovmorgon. Eftersom Theo vaknade tidigt packade jag och han våra badkläder och promenerade till simhallen strax efter åtta för att kolla in "Pluppbadet" som vi hört talas om. Det visade sig vara ett bra litet badlekland för småttingar. Vattnet var något varmare än vanligt och bara 30 cm högt, Plupp och Hermelin var på plats i badet och sprutade vatten. Dessutom flera andra småttingar med föräldrar trots den tidiga timmen. Theo tyckte det var kanonkul så dit går vi fler gånger.

Idag har vi i föräldragruppen haft knytkalas för våra knattar som fyllt ett år. Jag hade bakat mjölk- och äggfria äppelmuffins som verkade falla Theo i smaken. Fast han hade inte riktigt tid för fika med så många kompisar i närheten. Sex små killar (ja, alla har pojkar) busade runt samtidigt som deras föräldrar försökte fika och prata. En väldigt livlig men rolig tillställning. Vi promenerade hem strax efter fem och Theo somnade givetvis i vagnen så nu är risken för att han tänker nattsudda ikväll överhängande. Jag kanske kan spela ut "jag ska jobba imorn"-kortet och krypa i säng före grabbarna :)

            Vällingslurk efter badet.    Grabblek!    Mmmmmajskrok...

Idag har vi...

...gett nya dockan första skumbadet

                    


och spelat golf!

                      

Fredagen den 13:e

Theo hade otur igår. Först en vurpa in i en byrå, sen en till in i trappgrinden. Som pricken över i fick han ett "papercut" när han läste boken om Max nalle lite för ivrigt. Eftersom det började blöda från det lilla såret på fingret satte vi på ett "Lille Skutt"- plåster. Efter en kort stund och i ett obevakat ögonblick lyckades Theo få av plåstret och äta upp det!! Ingen bra dag för lilleman alltså.

Idag har vi varit på stan och bl.a. inhandlat Theos första par skor. Det blev ett par fina Ecco-sandaler för halva reapriset som han kan ha inomhus och ett par stövlar som blir bra när det börjar slaska ute. När alla ärenden var fixade åkte vi till Tomtebo och inspekterade Sebastians sprillans nya lillebror Alvin som föddes i tisdags. Han var förstås söt som socker och Sebastian var en stolt och go storebror. 

Nya skorna provkörde vi direkt vi kom hem och Theo tyckte att de var helt ok. Han brukar annars inte ha så mycket till övers för fotbeklädnader, både strumpor och mockasiner drar han ofta av så fort han får chansen. Efter en sen middag för mig och Matte har vi äntligen fått Theo att sova efter rätt kraftiga protester från hans sida. Nu blir det filmtajm i soffan!

      
       Nyskorna på!

Sovmorgon? Nej pappa!

Ja, våra rutiner är tydliga nu. Uppstigning senast 06.30, annars tar det hus i helvete. Tror Theo insett att mammis går till jobbet då, så ska man hinna säga "hejdå" så är det bara att masa sig upp. Man somnar iaf lätt på kvällarna.

Framstegen sker i rasande tempo nu, innan lunch så hittade jag Theo med Vk, tror det var artikeln om utbyggnad av Vilhelmina Flygplats som han tyckte var konstig.
Dom är inte kloka i Vilhelmina??

Imorgon ska vi göra ett försök på mariehems öppna förskola. Det går rykten om att man kan vänta sig action där, så jag å Theo är laddade för bus!

Ny vecka, nya tag! Mattes första inlägg på bloggen

Söndag kväll och ångesten börjar infinna sig. Måndag...

Theo hade sin sista babysimmning idag och den var som vanligt väldigt uppskattad. Fanns möjlighet till fortsättning men familjen Hannu/Ferry har börjat inse värdet av att iaf få sova ut varannan lördag. Med även söndagförmiddag ledig så behöver det nu inte gå två veckor mellan varje möjlighet att få snoosa sig otrött, NICE!

I helgen har vi förutom simmat lekt med Emma och Sara i lördags och Sebastian nu idag söndag. Sebastian verkar längta efter sitt nya syskon, men om man väntar på något gott...ingen knådd än på den fronten med andra ord.

 Theo på sitt bästaste bushumör!

I veckan blir det nog ett par besök på golfhallen, Theo gillar det förvånansvärt mycket, iaf till dess att han vaknar.

Han fick en present av Emma och Sara igår, den diggar han fetmycke=)



Nu väntar soffan, välling och godnatten.

Fredag är en trevlig dag

                      

För det innebär att det äntligen är helg och att jag har två hela dagar med familjen framför mig. Vi ska inte göra nåt särskilt. Om lusten faller på tar vi en tur ner på stan imorn och inhandlar Theos första par skor. Det börjar kanske vara dags att han får skor nu när han går så smått.

Födelsedagsfesten

Hela helgen var ett enda långt födelsedagsfirande och Theo uppvaktades ordentligt av halva tjocka släkten och många vänner. Och som han trivdes! Det verkade som att han förstod att det var han som var föremålet för uppmärksamheten för han showade och spexade utan uppehåll. Humöret har varit på topp trots ganska intensiva dagar med mycket aktivitet. Efter vår tråkiga inledning på veckan uppskattade även jag och Matte att ha huset fullt av trevligt sällskap.

         
Många presenter blev det...och till slut verkade Theo börja förstå detta med att öppna paket.


      
Både små och stora kompisar kom på besök.



Två lättklädda killar - Theo och dockan David.



Inget kalas utan tårta! Theo fick en mjölkfri specialtårta med sojaglass, maränger och hallon. Det verkade smaka sisådär...

Tack alla ni som hjälpte till att göra Theos första födelsedag till en sådan trevlig tillställning! Theo tackar och bockar för all uppvaktning och för alla fina presenter! Av mig och Matte fick Theo ett träpussel och sitt första golfset såklart :)


GRATTIS!



Idag fyller vår stora kille ett år! Och Theos morbror Jonas fyller 28 år. Grattis på er!

RSS 2.0